Illustrasjonsbilde fra norsk moske. Foto: Cornelius Poppe / NTB

Et stortingsflertall bestående av FrP og de rødgrønne partiene krever at regjeringen gjennomfører innstramningen i tros- og livssynsloven. Dette vil i stor grad være rettet mot situasjonen i en del moskeer.

NTB melder at trossamfunn som ikke respekterer retten til religionsfrihet, skal miste statsstøtten. Stortingsflertallet krever at regjeringen sørger for at dette trer i kraft innen 1. april 2021.

FrP har vært blant pådriverne i saken, og mener det spesielt er en del moskeer som trenger å få presisert hvordan de skal opptre i Norge.

– Totalitære regimer driver i dag aktiv påvirkning i Norge. Gjennom finansiering av radikale moskeer og imamer som sprer antidemokratiske holdninger, motvirker de integrering og undergraver våre frihetsverdier. Stortinget har vedtatt en lov mot dette, men regjeringen sleper beina etter seg. Det er høyst kritikkverdig, sier FrPs Silje Hjemdal i familie- og kulturkomiteen.

– Det burde være totalt unødvendig, men nå sender stortingsflertallet på nytt dette til regjeringen, med klar beskjed om å ha det på plass snarest og innen 1. april 2021, legger hun til.

 

Den perfekte julegave til deg selv eller andre: 

Kjøp Halvor Foslis bok her!

 

Vi setter pris på ditt bidrag – stort eller lite: 


 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.