Flere tusen tyskere deltok mandag kveld i nye demonstrasjoner rundt om i landet mot partiet Alternativ for Tyskland (AfD).

Ifølge politiet deltok rundt 5000 mennesker i en demonstrasjon i Paderborn under slagordet «Legg AfD på is», og 5500 marsjerte i nabobyen Hamm under slagordet «Fargerikt i stedet for nazi, sammen mot rasisme», skriver NTB.

Også i Soest og Greifswald var det protester, og i Weimar deltok delstatsministeren i Thüringen, Bobo Ramelow, selv i en demonstrasjon, ifølge NTB.

Nyhetsbyrået legger vekt på at AfD er et parti på ytre høyre fløy, og viser til at det i helgen deltok hundretusener av tyskere i demonstrasjoner mot AfD etter at det kom fram at flere framtredende AfD-ledere hadde deltatt i et møte der det ble drøftet å deportere utlendinger.

NTB avslutter med å skrive at det ifølge politiet deltok til sammen 910.600 mennesker i demonstrasjonene i Tyskland i helgen, 360.000 lørdag og 550.000 søndag. I Berlin møtte 100.000 opp, og i München kom det så mange at politiet følte seg tvunget til å stanse demonstrasjonen.

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.