I Tyskland efterforsker myndighetene en gruppe elever som opptrer som shariapoliti på skolen hvor de går. 

På en skole i nærheten av Düsseldorf i Neuss i Nordrhein-Westfalen skal en gruppe elever ha dannet shariapatruljer og utøvd press på andre elever og lærere for å få dem til å følge islamsk lov.

Steining og bønn

De har presset medelever og lærere til å godta kjønnssegregering, bønnerom, heldekkende hodeplagg for alle kvinner, de avviser demokratiske verdier og går inn for steining som straffemetode. 

Gutter og jenter måtte holdes adskilt – spesielt under fysisk aktivitet. Kvinnelige svømmelærere fikk ikke lov til å undervise mannlige elever. Det måtte også være bønnerom og jenter og kvinner måtte dekke til ansiktet.

Ingen lovovertredelser…

Skoleledelsen tilkalte allerede i desember politiet og delstatspolitiet efterforsket saken – uten å kunne påvise lovovertredelser.

Nestlederen i utdanningsadministrasjonen i Nordrhein-Westfalen ser «en tendens til at unge muslimer tolker islam stadig mer konservativt og tar det med seg inn i skolen».

Intet isolert tilfelle

Hendelser der unge muslimer opptrer som selvutnevnt «moralpoliti» rapporteres også fra andre deler av Tyskland og Østerrike.

I juni 2023 ble det avdekket at muslimske elever på en videregående skole i Bonn trakasserte sine medelever, spesielt rettet de seg mot kvinnelige muslimske elever som slurvet med kleskodeksen, men unge kristne elever fikk også unngjelde.

Latterliggjør vestlige verdier

I Wuppertal kontrollerer et selvoppnevnt shariapoliti om unge muslimer følger islamske regler på nattklubber og i butikker.

– Vi står i økende grad overfor elever som tar med seg ekstreme religiøse og politiske synspunkter til skolen, latterliggjør vestlige verdier og avviser rettsstaten, heter det fra lærernes fagforening i Wien.

 

Kjøp Susanne Wiesingers bok «Kulturkamp i klasserommet»!  Du kan også kjøpe den som e-bok.

 

Kjøp billetter til lesermøte med Mikael Jalving!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.