Hizbollah-bevegelsen sier de har gjennomført droneangrep mot en israelsk militærbase som hevn for drapene på Hizbollah-kommandant og Hamas-topp.

Samtidig er Tysklands utenriksminister i Egypt, og erklærer at Gazastripen, Judea og Samaria tilhører palestinerne.

Hizbollah-bevegelsen sier de har sendt flere droner mot hovedkvarteret til det israelske militæret i Safed i Nord-Israel. Dette er nok en gjengjeldelse etter de israelske angrepene som tok livet av den høytstående Hizbollah-kommandanten Wissam Hassan Tawil mandag, og Hamas’ politiske nestleder Saleh al- Arouri i forrige uke, ifølge NTB-Reuters.

Samtidig er Tysklands utenriksminister Annalena Baerbock på besøk hos sin kollega i Egypt, og de to utenriksministrene er enige.

– Vi er enige om at Gaza og Vestbredden tilhører palestinerne.

Vestbredden, som Israel-venner kaller for Judea og Samaria, ble okkupert av Jordan i 1948, og gjenerobret av Israel under seksdagerskrigen 19 år senere.

Annalena Baerbock sier også at lidelsene som palestinerne i Gaza gjennomgår, ikke kan fortsette, og at det trengs konkrete tiltak for å sikre at nødhjelp kommer inn til innbyggerne.

Tyskland har tidligere flere ganger uttrykt sterk støtte til Israel etter at landet gikk til krig mot Hamas med massive luftangrep og etter hvert også en bakkeinvasjon i det palestinske området.

Les også:

Borrell: Ingenting godt har skjedd etter Osloavtalen

Kjøp «Europas underlige død» her.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.