Joost Thus, en av arrangørene av de nederlandske Extinction Rebellion-aksjonene, avslører i en radiosending at klimaaktivistene igjen – og massivt – vil ta til gatene våren 2024. Nøyaktig hvilke aksjoner vi kan vente oss vil de offentliggjøre senere denne måneden. 

For kaldt til å sitte på gaten

På Twitter hevdes det at Extinction Rebellion hopper over vinterperioden fordi den er for kald for klimaaktivister; når temperaturen fluktuerer mellom minus fire og fem til pluss fire og fem i løpet av døgnet, blir det for kaldt til å sitte på gaten.

Siden det er en plausibel sjanse for at Nederland får en høyreregjering – og klima dermed kanskje ikke står like høyt på prioriteringslisten – planlegger Extinction Rebellion igjen å lage mye larm, men altså ikke før til våren. 

– Oppvarmingen går for tregt:

Snart skal Extinction Rebellion opplyse hvordan og hva de planlegger, forteller de på BNR Nieuwsradio.

– Jeg vil ennu ikke avsløre det, men du får vite i løpet av januar. Det blir til våren, i en av de første vårmånedene 2024.

 

 

Kjøp Kents bok!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.