Migranter fra Afrika på vei over Middelhavet. Foto: Kripos / NTB

Innvandringen til Italia i 2023 økte med 50 prosent sammenlignet med året før, melder ANSA.

Den høyreorienterte kandidaten Giorgia Meloni gikk til valg på å ta store grep med den massive innvandringen til Italia.

Dette var det stadig flere italienske velgere ønsket, så i slutten av oktober 2022 tiltrådte hun stillingen som statsminister i landet.

Da var det bare å gå i gang med å sette valgløftene ut i praksis. Men det viste seg å bli en vrien sak, slik det også har blitt for den borgerlige regjeringen i Sverige.

For i likhet med i Italia, gikk de borgerlige også i Sverige til valg på redusert innvandring, uten at det har lykkes særlig godt å gjennomføre.

Nå kommer resultatene for fjoråret i Italia – og det er ikke morsom lesning verken for Meloni eller de mange velgerne som så frem til betydelig mindre innvandring.

Fria Tider melder om saken.

Fra 1.januar 2023 til 29.desember 2023 kom det 155.754 nye innvandrere til Italia fra den tredje verden, mot 103.846 i samme periode året før. Dette er  en økning på ca. 50%, og ikke akkurat det man forbinder med en reduksjon.

Toppen ble nådd i august, da 25.673 innvandrere ankom, ifølge ANSA.

Dette er nå et problem som i stadig større grad hele Europa sliter med, se også artikkel under.

Problemet for Meloni og Italia er rett og slett at stadig flere migranter, spesielt fra Afrika, har bestemt seg for å søke lykke i Europa.

Det er neppe Melonis vilje det står på. Men det viser seg å være både politisk og praktisk sett svært vanskelig for myndighetene Italia å gjøre noe med dette.

Migrantene bare kommer og kommer i båter over Middelhavet, lite tyder på at det vil avta fremover i det nye året.

Les også: 

Over en million asylsøkere til Europa i 2023

Støtt Document:

Gode bøker fra Document! Bestill i dag:

Kjøp «Europas underlige død» her.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.