Russiske oligarker bygget megayachter, som for en stor del er beslaglagt. Amerikanske oligarker kjøper eiendom over hele verden og bygger festninger hvor eierne er ment å kunne overleve kriser der resten av menneskeheten vil dø.

Mark Zuckerbergs byggeprosjekt på Hawaii-øya Kauai er noe mer enn megalomani som går amok. Det forteller om en oligark som har tenkt at han og hans nærmeste skal overleve apokalypser. Kanskje  Zuckerberg også vet noe om hva som kommer?

Det er det ubehagelige ved folk som Zuckerberg, Jeff Bezos (amazon) og Bill Gates: De er ikke vanlige rikfolk. De er med et uttrykk fra finanskrisen i 2008  – masters of the universe. Slik ser de på seg selv og slik bygger de:

Zuckerberg har allerede kjøpt et titalls eiendommer andre steder på Hawaii, men Kuai er noe spesielt. Her bygger han et kompleks som minner om hva faraoer og keisere bygget i historisk tid.

Det er bare noen få som er i klasse med Zuckerberg. De har ubegrensede ressurser og shopper verden rundt etter uberørt natur. På den nordsiden av Kauai ligger et landskap som har blitt brukt som location for flere storfilmer – Jurassic Park, South Pacific og Pirates of the Carribean. Her har Zuckerbergs bladd opp 2,5 milliard og kjøpt 41.600 mål.

Det er mange som bygger det man på engelsk kaller mansions – herskapshus, men dimensjonene her overgår det meste. I tillegg kommer sikkerhetstiltakene og forberedelsene på selvforsyning.

Det første Zuckerberg gjorde var å bygge et grensegjerde rundt hele eiendommen. Mannen som finansierte Demokratens valgmaskin i 2020 med over 4 milliarder, og dermed ønsket om fri innvandring, bygger selv et gjerde uten innsyn av lavastein.

Det er vakttårn mot stranda som Zuckerberg ikke fikk kjøpe.

Zuckerberg har allerede røket uklar med lokalbefolkningen. Begrepet privat eiendom var ukjent på Hawaii frem til 1848. Eiendommen Zuckerberg har kjøpt hadde en slags almenningsrett som gikk i arv. Den omfattet hundrevis av mennesker, noen av dem visste ikke at de hadde en eierandel.

Det første Zuckerberg gjorde var å anlegge sak mot disse andelseierne. Da det utløste kraftige protester overdro han saksgangen til en lokal figur.

Jo rikere, jo mer gnien. Zuckerberg har allerede havnet i krangel med lokale entreprenør som mener han ikke har gjort opp for seg.

Selv hovedhusene vil ha en grunnflate på 5.000 kvm. De har alt av fasiliteter, ulike basseng, treningsrom, osv. 30 soverom. Men det mest fascinerende er det som ligger under bakken: En bunker på 450 kvm som kan fullstendig isoleres fra omverdenen. Dørene er av stål fylt med sement. Det finnes en nødutgang.

Hele anlegget har enorme vanntanker.

Planen er å kunne overleve. Byggherren ser for seg en apokalypse. Spørsmålet er hva Zuckerberg vet som vi andre er uvitende om.

Mange mener at oligarkene og den dype staten planlegger en «cullling», en slanking av verdens befolkning i hundremillionersklassen.

Bill Gates er den som nevnes hyppigst som en av arkitektene bak en slik plan.

Hvis man kobler dette til WHOs smittevernprotokoll får man et ganske dystert scenario. Covid19 kan ha vært bare en prøveballong.

Zuckerberg hjalp Biden vinne valget gjennom triksing med forhåndsstemmer og poststemmer.

Demokrati virker å være en teknisk prosess de kontrollerer. Det samme gjelder befolkningens helse.

Disse oligarkene oppfører seg allerede som herskere over universet.

De vil være sikre på å overleve.

 

How Mark Zuckerberg is turning an idyllic corner of Hawaii into a Bond villain compound where his family can see out the apocalypse

 

 

Kjøp «Hvordan myndighetene bløffet oss» av Robert Malone her!»

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.