Lytt til saken her:

Venstre og SV krever at Stortinget åpner kontrollsak om hele håndteringen av pandemien.

– Jeg mener de folkevalgte ble stående for mye på sidelinjen under pandemien. Det er en forpliktelse for de folkevalgte å gå gjennom og være trygge på at vi har lært det vi skal lære, sier SVs Audun Lysbakken til NRK.

Sammen med Grunde Almeland fra Venstre tok han i dag initiativ til at Stortingets kontrollkomité må gå dypt inn i saken.

– Vi ønsker en god diskusjon om faktisk i hvilken grad politikere skal kunne gripe inn i hverdagen til folk, sier Almeland.

Justisdepartementet jobber nå med «samlet gjennomgang av myndighetenes håndtering av koronapandemien»,  og det er dette som SV og Venstre ønsker sendt til kontroll- og konstitusjonskomitéen.

– Pandemien er noe av det mest dramatiske som har truffet folk i Norge i moderne tid. Da vil det være merkelig om ikke Stortinget også skulle gå gjennom hvordan den ble håndtert av myndighetene i Norge, sier Lysbakken.

Han viser til at det ble innført «veldig inngripende tiltak», som isolasjon, skolestenging og regler for hvor mange personer du kunne ha på besøk.

Komitéleder Peter Frølich fra Høyre avviser ikke en gransking i kontroll- og konstitusjonskomiteen.

– Kommer det til Stortinget, er kontrollkomiteen en naturlig komité, ja, sier han.

 

 

Kjøp «Hvordan myndighetene bløffet oss» av Robert Malone her!»

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.