John McAfee ble funnet død 23. juni 2021 i en fengselscelle i Barcelona. Det skjedde bare noen timer efter at spanske domstoler hadde besluttet å utlevere ham til USA for påståtte lovbrudd begått i regnskapsårene 2016–2018. 

Familien betvilte dødsårsaken

Spanske myndigheter har ikke villet utlevere liket av McAfee og det har vært med på å fyre opp under teorier om at han fortsatt er i live, men torsdag eftermiddag ble liket av forretningsmannen og skaperen av antivirusprogrammet McAfee, overlevert til familien efter en beslutning fra påtalemyndigheten.

Siden dødsfallet har liket ligget på kjølelager i fengselet Centre Penitenciari Brians fordi McAfees familie betvilte dødsårsaken og via retten krevde ny obduksjon.

McAfees kone hevdet at ektemannen ikke var suicidal og bestred obduksjonen. Hun ønsket svar gjennom en ny obduksjon.

McAfee hadde gjentagne ganger twitret at hvis han ble funnet død i fengsel, ville det ikke være selvmord.

Teorier om konspirasjoner

At spanske myndigheter har holdt tilbake liket av McAfee har vært med på å fyre opp under påstander om at han har iscenesatt «selvmordet» og fortsatt er i live.

Først i august ifjor henla retten i Barcelona saken med begrunnelsen at det var «selvmord uten indikasjoner som peker mot noe annet».

McAfee ble arrestert i oktober 2020 på flyplassen El Prat i Barcelona da han var på vei til Istanbul i Tyrkia. Historien om ham er synonymt med antivirusprogramvare og et eventyrlig liv med ingredienser som kompromissløs frihetssøken, høye ambisjoner, paranoia, sex. 

Konspirasjonene etter John McAfees død lever

 

Kjøp «Hvordan myndighetene bløffet oss» av Robert Malone!

Kjøp «Dumhetens anatomi» av Olavus Norvegicus! Kjøp eboken her.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.