Østerrikes forbundskansler Karl Nehammer har uttalt seg kategorisk mot en «aksellerert prosedyre» for Ukrainas og Moldovas EU-medlemskap, ifølge Interfax Ucraine.

Må gå i seg selv

Efter Ungarn og Slovakia vender altså også Østerrike seg mot at Ukraina får særbehandling av EU. Nehammer henviste til de langdryge forhandlingene som har pågått med Bosnia og vil ikke godkjenne drøftelser med Ukraina under de nuværende omstendigheter. 

Han påpekte også at Europakommisjonens president Ursula von der Leyen ikke rådførte seg med Østerrike før hun annonserte utsikter til tiltredelsesforhandlinger med Ukraina, samt at EU må gjennomføre interne reformer for at unionen skal være rustet for utvidelse.


Deler ikke EU-kommisjonens entusiasme

Med det føyer Østerrike seg inn i rekken av land som ikke deler EU-kommisjonens entusiasme for fremskyndede forhandlinger med Ukraina. 

Forbundskansler Gehamer viser sympati for Ukraina og utelukker ikke et fremtidig medlemskap, men ønsker ikke å forhaste prosessen

Ungarns statsminister Viktor Orbán har vært gjennomgående kritisk til forhandlinger med Ukraina. Han er også sterk motstander av ytterligere utvidelse av Brussels makt.

 

 

Kjøp «Hvordan myndighetene bløffet oss» av Robert Malone!

Kjøp «Dumhetens anatomi» av Olavus Norvegicus! Kjøp eboken her.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.