Ukraina er fremdeles klar til å fortsette forhandlingene med Russland, understreker Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj.

Samtalene har tilsynelatende stått i stampe siden overgrepene i Butsja og andre områder rundt hovedstaden Kyiv ble avdekket for en uke siden.

– Ukraina har alltid sagt at det er klare for forhandlinger og ser på alle måter å stoppe denne krigen på, sier Zelenskyj på en pressekonferanse med Østerrikes statsminister Karl Nehammer, som besøkte Butsja lørdag.

– Dessverre ser vi parallelt disse forberedelsene til viktige slag, noen sier avgjørende slag, i øst, sier Zelenskyj med henvisning til en ventet russisk offensiv i Øst-Ukraina.

– Vi er klare til å kjempe og til å samtidig tilstrebe en slutt på denne krigen gjennom diplomati, sier presidenten.

De forrige fysiske forhandlingsmøtene mellom Russland og Ukraina fant sted 29. mars. Da kom det signaler fra ukrainerne om at de er klare til å godta nøytralitet i bytte mot sikkerhetsgarantier fra tredjeparter.

– I øst og i sør har vi sett at det er sendt stadig mer våpen, utstyr og soldater som gjør seg klare til å okkupere en annen del av vårt territorium, sier Zelenskyj.

Kjøp boken til Kjell Skartveit her!


Kjøp Prosessen mot Israel fra Document Forlag!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.