Østerrike ønsker formelt å avslutte forhandlingene med Tyrkia om EU-medlemskap. Forhandlingene startet for 18 år siden, men har ligget brakk i fem år. Tyrkia gjorde nylig et forsøk på å blåse nytt liv i forhandlingene, men Østerrikes forbundskansler Karl Nehammer gir dem klar beskjed: 

– Ingen utsikt noensinne for Ankara i EU

– Et fullt medlemskap i EU er ikke er tenkelig for oss. Det er viktig at vi er ærlig overfor hverandre og det innebærer at vi formelt avslutter tiltredelsesforhandlingene som gikk i lås for flere år siden. La oss heller utvikle et nytt konsept for nabosamarbeid, sa Nehammer til die Welt.

Tyrkia utfordrer ikke Talibans islam

Nehammer understreket at Tyrkia fortsatt vil være en viktig partner på internasjonalt nivå, men det er ingen utsikt til at Ankara noensinne skal oppnå medlemskap i EU.

– Vi går inn for ytterligere tilnærming mellom Ankara og Brussel, men fullt tyrkisk EU-medlemskap er ikke aktuelt for oss, tilføyde han.

Forhandlingene mellom Tyrkia og EU startet i 1999, men gikk i stå på grunn av demokratiske tilbakeskritt og Recep Tayyip Erdogans uthuling av rettsstaten efter presidentvalget i 2018. Dessuten mener Erdogan at det er ingenting ved Tyrkia som utfordrer Talibans tro.

 

 

Kjøp «Den døende borgeren» av Victor Davis Hanson som papirbok eller som e-bok!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.