Gaza-krigen fører til dype splittelser. Zineb El Rhazoui har tidligere arbeidet for Charlie Hebdo og vært i Norge flere ganger. I 2019 fikk hun en pris oppkalt etter tidligere kulturminister Simone Veil, en Holocaust-overlevende.

Simone Veil-prisen deles ut av regionen Ile-de-France. Den er for å «forsvare sekularisme, kjempe mot alle former for obskurantisme og for likestilling mellom kvinner og menn».

Nylig retweetet hun en tweet som sammenlignet bombingen av Gaza med Holocaust. Da reagerte et barnebarn av Veil og sa det var en trivialisering av Holocaust som bestemoren ikke ville likt. Leder for bestyrelsen som tildeler prisen, trakk den da tilbake. Det fikk El Rhazoui til å reagere: Hvis det kun var ofrene for 7. oktober som skulle hedres, men ikke ofrene 8. oktober og deretter, var hun ikke interessert.

El Rhazoui har vært kjent som en anti-islamist. Hun har levd under konstant politibeskyttelse og flyttet fra sted til sted.

Men Gaza-krigen ser ut til å ha fått henne til å velge blodets bånd. El Rhazoui er fra Marokko.

 

Kjøp Ruud Koopmans’ bok!

Kjøp «Den islamske fascismen» av Hamed Abdel-Samad fra Document Forlag her.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.