USA og Sverige undertegnet tirsdag en avtale om forsvarssamarbeid, opplyser det amerikanske utenriksdepartementet, i forbindelse med at det nordiske landet styrker sine militære allianser i påvente av godkjenning for NATO-medlemskap.

Det melder nyhetsbyrået Reuters.

«Sverige er en sterk og dyktig forsvarspartner som står for NATOs verdier, og som vil styrke alliansen ytterligere når NATO-medlemskapet er fullført», heter det i en skriftlig uttalelse fra det amerikanske utenriksdepartementet.

«Sveriges medlemskap vil styrke vårt kollektive forsvar og øke vår evne til å reagere på sikkerhetsutfordringer i det euroatlantiske området», heter det videre.

Den svenske forsvarsministeren, Pål Henning Jonson, sa at han håpet at medlemskapet ville skje «så snart som mulig», men ville ikke anslå når Tyrkia og Ungarn – de to eneste NATO-medlemmene som ennå ikke har gitt Sverige grønt lys – ville gi sin støtte.

 

 

Kjøp bøker fra Document!

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.