Jan Egeland, Antonio Guterres og norske medier må gjerne teppebombe Israel med fordømmelser og propaganda, men det virker ikke. For Israel er innsatsen så høy at Israel ikke har noe valg.

For å snu litt på Stalins uttalelse om Vatikanet: – Hvor mange divisjoner har paven?

Mediene og godhetsindustrien har heller ingen divisjoner. De brukte opp superlativene i begynnelsen av krigen. Nå må de ty til stadig sterkere uttrykk for å male fanden på veggen: Folkemord er brukt opp.

Hjelpeorganisasjonene som jobber opp mot palestinerne, står i et symbiotisk forhold til dem. På engelsk kalles det å go native, du ser verden gjennom deres briller. FNs organisasjoner identifiserer seg 100 prosent med sine klienter. Derfor er det mulig for WHOs representant i Gaza, Richard Peeperkorn, å si at dette er «menneskehetens mørkeste time».

Han er WHOs representant i Gaza og snakket tirsdag med pressen via videolink. Han tegner et bekmørkt bilde av situasjonen.

– Mange mennesker er desperate og nærmest i konstant sjokk. Vi er nær menneskehetens mørkeste time. Bombingen og det meningsløse tapet av liv må stoppe nå, og vi trenger en vedvarende våpenhvile, sier han.

De gamle grekerne hadde et ord for når patos tipper over, de kalte det bathos. Men godhetsmenneskene merker det ikke selv. Eller de bruker slike ord helt kynisk. Da devaluerer de dem, og folk snur ryggen til.

Jan Egeland er av de fremste i denne «øvelsen».

Der «fartøy flyte kan, der er han førstemann»:

Situasjonen i Gaza er «blant de verste angrepene på en sivilbefolkning i vår tid», ifølge Flyktninghjelpens generalsekretær Jan Egeland.

Han omtaler situasjonen også som en fiasko på menneskehetens vegne. Mangel på nødhjelp har forverret situasjonen, forteller han.

Israel angriper ikke sivilbefolkningen. De er såkalt collateral damage. Hamas bærer ikke uniform, de skjuler seg blant sivile, og etter folkeretten er det Hamas som er ansvarlig for de sivile tapene. Av en eller annen grunn sier mediene og godhetsmenneskene aldri dette.

Flyktninghjelpens generalsekretær Jan Egeland og FNs generalsekretær Guterres snakker på menneskehetens vegne. Sammenligningene deres virker pompøse og er så overdrevne at de ikke utløser den reaksjonen som de er ment å fremkalle. Egeland og Guterres har oppført denne forestillingen litt for mange ganger.

Av en eller annen grunn er det alltid Israel som får denne behandlingen.

Tyskerne kalte det Sonderbehandlung.

For etterrettelighetens skyld: Egeland vil at de ansvarlige for 7. oktober skal stilles til ansvar. Hva betyr dét? Tror Egeland Hamas vil utlevere sine egne krigere? De utførte bare ordre etter en nøye utarbeidet plan.

NTB har kastet alle forsøk på objektivitet til side. Etter at mediene fikk kritikk for å sitere helsemyndighetene i Gaza uten å nevne at disse er Hamas-styrt, har nå NTB igjen fjernet denne referansen. Nå siteres bare helsemyndighetene som om det var i en hvilket som helst annen stat.

Men det er den samme staten som gjennomførte 7. oktober-massakrene. Det vil ikke mediene og venstreorienterte politikere forholde seg til. De snakker om at det var Qassam-brigadene. Men de handler på oppdrag fra ledere i Qatar og Tyrkia. Derfor falt de på kne og ba til Allah da de så angrepene utfolde seg på Al Jazeera. Det gikk som planlagt. Bestialitetene var en del av planen. Siden har man blånektet for at det i det hele tatt forekom massakrer på sivile.

Hvem skal stille disse lederne for retten? Det er jo de samme lederne som Guterres og Egeland forhandler med.

Derimot setter NTB anførselstegn ved alt Israel sier og gjør:

Israel hevder å ha bombet rundt 250 «terrorist-mål» på Gaza-stripen det siste døgnet. De sivile lidelsene er enorme.

Ifølge den israelske hæren er det funnet våpen og eksplosiver, og «terrorist-infrastruktur» er ødelagt i angrepene.

Et ukjent antall krigere fra Hamas og Islamsk hellig krig (Jihad) er drept, hevdes det videre.

Ifølge helsemyndighetene i Gaza er over 16.200 mennesker drept i israelske angrep siden 7. oktober, blant dem over 7100 barn og nærmere 4900 kvinner.

Flere tusen andre er savnet, og det fryktes at de ligger begravd i ruinene av bygninger Israel har bombet. (NTB)

Konklusjonene er reservasjonsløse: Flere tusen er savnet, og det fryktes at de ligger i runene. Hva er kilden til denne antagelsen som presenteres som fakta?

Hvorfor fører ikke fordømmelsene frem?

Fordømmelsene har kommet på løpende bånd umiddelbart etter at Israel begynte bombingen. Hvorfor har de ikke resultert i permanent våpenhvile? Fordi statene som fordømmer, i virkeligheten vil at Israel gjør den skitne jobben med å eliminere Hamas. Arabiske ledere ser og vet at Hamas representerer en type politisk-religiøs vold som like gjerne kan rette seg mot dem. Jordan vet at skulle det bli holdt valg på Vestbredden, ville Hamas vinne. Da er Jordan neste, hvor 70 prosent av befolkningen er palestinere.

Det er gammel praksis i Midtøsten å si noe høyt, og så si noe annet på bakrommet.

Emiren i Qatar ba tirsdag FNs sikkerhetsråd om å tvinge Israel tilbake til forhandlingsbordet.

Han la til at manglende handling fra verdenssamfunnet for å få stanset krigen er skammelig.

– Det er en skam at det internasjonale samfunnet tillater at denne avskyelige forbrytelsen får fortsette i nesten to måneder, og at systematiske drap på sivile fortsetter, inkludert drap på kvinner og barn, sa Sheikh Tamim bin Hamad al-Thani under et regionalt møte i Doha for ledere i Golfstatene. (NTB)

Den norske regjering later som den ikke forstår forskjell på realpolitikk og humanitær utpressing.

Faktum er at så lenge Hamas er en trussel, vil det aldri bli noen palestinsk stat på Vestbredden. Det vil være som å legge hodet på blokka. Skulle Israel etter alt de har ofret i denne krigen, gå med på et slikt resultat? Selv ikke Espen Barth Eide er så dum at han tror på noe sånt. Likevel fortsetter han å snakke om at resultatet av krigen må bli en tostatsløsning.

Han fungerer som en stråmann for Hamas. Det samme gjør de fleste norske medier.

Kjøp «Hvordan myndighetene bløffet oss» av Robert Malone her!»

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.