Et opprop signert av de amerikanske avdelingene til blant annet Amnesty International, Redd Barna, Leger Uten Grenser, Human Rights Watch og Flyktninghjelpen, vil at USA skal stanse våpenleveranser til Israel.

Generalsekretær i Flyktninghjelpen, Jan Egeland, stiller seg hundre prosent bak oppropet.

– Flyktninghjelpen samarbeider med flere av verdens største internasjonale og amerikanske organisasjoner for å påvirke USAs myndigheter, ettersom USA er den eneste makten som har indirekte innflytelse over Israel og Israels krigføring i Gaza, sier Egeland til Nettavisen.

Egeland sier at Flyktninghjelpen har hatt flere møter i Det hvite hus.

– Jeg har vært i møter med USAID-leder Samantha Power, amerikansk UD og de amerikanske sendebudene til Israel. Vi føler at vårt påvirkningsarbeid gir resultater. USA har mer eller mindre gjort det klart for Israel at ødeleggelsene og drapene på sivile er så voldsomme at det bare gjør lidelsene uendelige for palestinerne og snarere undergraver enn fremmer israelsk sikkerhet, sier Egeland.

– Det er kort sagt kontraproduktivt det de gjør nå, legger han til.

Mediene og godhetsindustrien fører krig på vegne av Hamas

«Barn spør seg selv hva galt de har gjort for å fortjene å miste hjemmet sitt. Foreldre spør seg selv hva fremtiden vil kunne bringe for deres barn i et pulverisert Gaza. Hvis de klarer å overleve,» skriver Egeland i Time Magazine denne uken.

– Jeg skriver om hvilke konsekvenser ødeleggelsene i Gaza har, gitt at Flyktninghjelpen leder organisasjonen som har ansvaret for nødbolig til palestinere. Jeg skriver i Time Magazine at det er ulevelig for de mer enn to millioner palestinerne, og at det ikke er mulig for humanitære organisasjoner å gjenoppbygge alt, sier Egeland, som legger til:

– Denne enorme gjenoppbyggingsoppgaven må Israel selv være ansvarlig for. Det de knuser, må de også gjenoppbygge. De som gir dem våpen må også gjøre det. Man kan ikke bare vise til Hamas. Man må være bedre enn Hamas.

Hamas sto bak det blodige terrorangrepet på israelsk jord 7. oktober, som krevde minst 1200 menneskeliv, blant dem små spedbarn.

 

 

Kjøp «Hvordan myndighetene bløffet oss» av Robert Malone her!»

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.