NTB

200 norske såkalte «skatteflyktninger» som har flyttet til Sveits betalte 340 millioner kroner i skatt til Norge i fjor.

Det viser tall Finansavisen
har innhentet.

Flere på lista, blant annet Aker-eier Kjell Inge Røkke og Sector Alarm-gründer Jørgen Dahl, er kvitt hele eller store deler av den registrerte formuen i Norge på fjorårets skatteliste i lys av utflyttingen til Sveits. Før han flyttet hadde Røkke en av Norges største formuer, kun slått av laksearving Gustav Witzøe som topper lista i år igjen. Dahl var nummer 21 på formueslista i 2021.

Disse betaler likevel fortsatt inntektsskatt i Norge. Nevnte Røkke og Dahl bidro blant annet med henholdsvis 77,8 millioner kroner og 51,8 millioner kroner til den norske statskassa i fjor.

Bare fire norske «Sveits-flyktninger» betalte mer enn 20 millioner kroner i skatt, skriver Finansavisen. I tillegg til Røkke og Dahl var dette drammenseren Knut Erik Karlsen med 36,8 millioner og eiendomsinvestor Kim Erla med 24,6 millioner.

(©NTB)

Les også

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.