Magnus Reitan overfører 20 milliarder kroner til sine barn Kristoffer og Viktoria Reitan, som begge er bosatt i Sveits. Skatteøkninger kan føre til reduserte skatteinntekter for staten.

Ifølge Finansavisen benytter Reitan-familien samme metode som Stein Erik Hagen.

I Hagens familie er formuen plassert på Caroline Hagen Kjos, som er bosatt i Sveits, noe som har kuttet skatteregningen kraftig. Nå gjør Rema-arving Magnus Reitan det samme.

Reitan-familien har blitt styrtrike som følge av Rema 1000-eventyret, og driver også andre selskaper, som Narvesen, 7-Eleven og bensinstasjonskjeden YX i Norge, samt flere andre storkiosk- og bensinstasjonskjeder i Norden.

«I slutten av tenårene ble min interesse for familieselskapet vekket for alvor da min far tok meg inn som styremedlem og medeier i Reitan AS. Nå håper jeg på samme effekt når mine barn, Viktoria (22) og Kristoffer (24), blir styremedlemmer og medeiere i mitt personlige investeringsselskap, MVK Capital AS», skriver han i en melding til Finansavisen.

Magnus Reitan har ingen planer om å flytte til Sveits selv, sier han til E24.

Milliardærer rømmer fra Norge, noe som har skapt mye oppmerksomhet de siste månedene, etter at Kjell Inge Røkke 12. september i år meldte at han skulle flytte til Sveits med sin formue. I ettertid varslet blant annet eiendomsmilliardæren Tord Ueland Kolstad at han flyttet i samme retning. En rekke andre rikinger har forlatt norsk skattetrykk, deriblant den tidligere fotballproffen og landslagskapteinen Martin Andresen.

Kjøp «Den døende borgeren» av Victor Davis Hanson!



Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.