Har flyttet: Kjell Inge Røkke. Foto: Terje Pedersen / NTB

I løpet av kort tid har 49 nordmenn flyttet til Sveits. Disse bidro med ca. én milliard kroner i skatt årlig til Norge. Til sammen har de tatt med seg 43 milliarder i formue.

Det er store summer som er tatt med til Sveits, når et antall rike nordmenn har meldt utflytting.

Samlet har de tatt med seg en formue på rundt 43 milliarder kroner, og de har årlig bidratt med ca. 1 milliard kroner årlig i skatt til Norge.

Det viser en kartlegging gjennomført av Dagens Næringsliv.

NTB melder om saken.

Noen av utflytterne står oppført med ingen eller lav formue i 2021 personlig, men har nylig fått overført store verdier, skriver avisen.

I disse tilfellene har DN gjort et overslag basert på fedrenes ligning og hvor mange prosent av verdiene barna har arvet.

På toppen av lista står Kjell Inge Røkke. Moldenseren hadde ifølge avisa en ligningsformue i 2021 på 17,84 milliarder, viser oversikten.

I tillegg til de tallfestede summene de tar med seg og de skatteinntektene Norge taper, representerer disse personene en stor samlet kompetanse, etableringsvilje og evne til å skape arbeidsplasser og verdier.

Dette er også i stor grad tapt for Norge, nå som det rødgrønne skatteregimet har fått dem til å velge seg et annet hjemland.

Det er ingenting som tyder på at denne utflyttingsstrømmen er over, flere kan følge etter utover våren.

Document har omtalt flere av disse nordmennene som har flyttet.

Les også: 

Nok en milliardær melder flytting til Sveits

Bestill fra Document:

Forhåndsbestill «Den døende borgeren» av Victor Davis Hanson i dag!

Kjøp flere gode bøker fra Document!

Bli abonnent og få tilgang til alle våre saker straks de legges ut:

Husk å støtte Document:

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.