I helgen advarte SVT om at Russland «planlegger en befolkningsutskifting» i Ukraina. Det som anses som en konspirasjonsteori i Europa passer med andre ord i beskrivelsen av situasjonen i Ukraina.

Nyheten er publisert på SVTs nettsider og SVT tekst-TV, skriver Samnytt.

Den första rubriken var «Ukraina: Rysk plan för folkutbyte». Men senare har SVT plötsligt tagit bort «folkutbyte» och ändrat rubriken till «Ukraina: Ryssland vill ändra demografin på ockuperad mark».

Bakgrunnen er at Ukrainas nasjonale motstandssentrum hevder at Russland forsøker å forandre demografien i Ukraina. Russerne skal allerede nå hentet inn 100.000 mennesker fra Sentral-Asia til okkuperte områder i Ukraina.

Flere reagerer på sosiale medier., blant annet Richard Jomshof (SD).

Han har jo et poeng, for Ukraina har langt flere innbyggere enn Sverige, som jo henter inn over 100.000 nye svensker hvert eneste år.

Andre stiller spørsmål om SVT har falt for det rikskanalen selv i årevis har beskrevet som en høyreekstrem konspirasjonsteori.

Bak teorien som på originalspråket heter  Le Grand Remplacement står franskmannen Renaud Camus.

Renauld Camus nok en gang dømt for innvandrings­kritiske bemerkninger

Camus er dømt flere ganger for sine innvandringskritiske bemerkninger på Twitter som dette:

  • Immigrasjonen har blitt til en invasjon.
  • Frankrike har alltid på en vidunderlig måte assimilert individer – men kan ikke assimilere folkeslag, særlig ikke fiendtlige, hevngjerrige og hatefulle erobrere.
  • Å tro at det bare finnes ett fransk folk i Frankrike er en total illusjon. Det er de som invaderer, og de som blir invadert, det er kolonister og de som blir kolonisert. Det er okkupanter, og de som blir okkupert.

Samnytt påpeker at nettavisen i flere artikler har pekt på de demografiske endringene som pågår uten stans i Sverige. Men ifølge Socialdemokraterna er det ingenting på gang som kan sammenlignes med en utskifting av befolkningen.

I 2020 uttalte Morgan Johansson (S), tidligere justis- og migrasjonsminister, at befolkningsutskifting er en «høyreekstrem» myte.

Kjøp Totalitarismens psykologi her! Kjøp eboken her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.