Skribenten og forfatteren Renauld Camus er funnet skyldig og dømt til en måneds betinget fengsel i en ankedomstol. Det er ikke første gangen Camus dømmes.

Camus har fremmet det myndighetene og mediene beskriver som en høyreekstrem, hvit konspirasjonsteori, Le Grand Remplacement, den store befolkningsutskiftingen.

Dette ble resultatet av en tidligere dom som ble anket. Den gangen ble Camus blant annet dømt til å betale avlat til organisasjoner som SOS Racisme, i tillegg til to måneders betinget fengselsstraff.

Retten i Agen lot seg ikke overbevise av forsvaret til Camus, som hevdet at hans uttalelser var innenfor ytringsfriheten.

Camus mener det pågår et folkemord ved hjelp av befolkningsutskifting. Han mener immigrasjonen har karakter av en invasjon, og at innvandringen er fiendtlig, hevngjerrig og hatefull i sin erobring av Europa.

Noen sitater fra tweets Camus er dømt for:

  • Immigrasjonen har blitt til en invasjon.
  • Frankrike har alltid på en vidunderlig måte assimilert individer – men kan ikke assimilere folkeslag, særlig ikke fiendtlige, hevngjerrige og hatefulle erobrere.
  • Å tro at det bare finnes ett fransk folk i Frankrike er en total illusjon. Det er de som invaderer, og de som blir invadert, det er kolonister og de som blir kolonisert. Det er okkupanter, og de som blir okkupert.

Renaud Camus condamné en appel à un mois d’emprisonnement avec sursis pour des propos hostiles à l’immigration 

Kjøp «Den ulykkelige identiteten» av Alain Finkielkraut fra Document Forlag her.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.