En mann fra Akershus er dømt til betinget fengsel for hatefulle ytringer etter at han skrev «Jeg vil drepe muslimer. Jeg hater muslimer» på et nettforum.

Den 60 år gamle mannen skrev blant annet «Alle nordmenn trenger å ville drepe muslimer», «Jeg vil drepe muslimer. Jeg hater muslimer» og «Alle nordmenn trenger å hate muslimer for å elske sitt land» på et diskusjonsforum i februar i fjor.

Saken gikk som en tilståelsessak i Follo tingrett tirsdag formiddag, der mannen erkjente å ha skrevet det han var tiltalt for.

Nå har mannen fått en dom på 30 dagers betinget fengsel med en prøvetid på to år for ytringene. Det betyr at han slipper å sone dersom han ikke begår nye lovbrudd i prøvetiden. I dommen står det at straffen gjøres betinget under tvil. I tillegg er han ilagt en bot på 15.000 kroner.

Mannen er tidligere dømt to ganger for voldslovbrudd, og ble også i 2018 dømt til 16 dagers betinget fengsel for tre tilfeller av hatefulle ytringer.

Ifølge dommen skal mannen også ha truet med å drepe fem profilerte rikspolitikere på et nettforum. Retten vurderte dette som straffskjerpende.

 

Kjøp Asle Tojes siste bok her! 
Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.