Jens Stoltenberg sier til tyske ARD at opinionen må være forberedt på at det kan komme dårlige nyheter fra Ukraina. Det er første gang Stoltenberg har sagt noe slikt. Avstanden mellom det som er blitt sagt og realitetene på bakken er blitt for stor. Stoltenberg bereder grunnen for linjeskift.

Norske medier har vært blant de mest krigslojale. NTB har ikke referert Stoltenbergs uttalelse, til tross for at den vakte oppsikt og gikk verden rundt, blant annet i Berlingske.

»Vi er nødt til at støtte Ukraine i både gode og dårlige tider. Vi bør også være forberedt på dårlige nyheder,« siger NATO-generalsekretær Jens Stoltenberg i et interview til tyske ARD.

Han advarer om, at den vestlige militæralliance derfor skal forberede sig på dårligt nyt fra Ukraine.

»Krige udvikler sig i faser,« siger Stoltenberg og tilføjer, at Ukraine er i en »kritisk situation« p.t.

Udtalelserne kommer i kølvandet på flere meldinger om, at Ukraines modoffensiv ikke går som forventet. Det har selv præsident Zelenskyj indrømmet.

Hvilke dårlige nyheter er det Stoltenberg sikter til? Er det forhandlinger eller tilbakeslag på slagmarken?

Rusland forsøger at indtage byen Avdijivka i Donetsk fra to nye angrebsretninger. Det siger chefen for byens militæradministration, Vitalij Barabasj, ifølge nyhedsbureaet AFP.
»De nye angrebsretninger tyder på, at fjenden har fået ordre om at indtage byen for enhver pris,« siger han til ukrainske medier.
Rusland har forsøgt at indtage industribyen de seneste to måneder. Intet sted på fronten er krigen blodigere.
Det britiske forsvarsdepartement oppgir at russiske tap er meget høye, men har ingenting om de ukrainske.
  • Mellem 180.000 og 240.000 russiske soldater er blevet såret.
  • Cirka 50.000 soldater fra den russiske hær er blevet dræbt.
  • Wagner-gruppens lejesoldater, der har kæmpet mange kampe i Ukraine for Rusland, har sandsynligvis mistet 20.000 lejesoldater, mens omkring 40.000 blev såret.

Den russiske side har altså samlet set sandsynligvis mistet 70.000 soldater.

»Selv blandt russiske embedsmænd er der sandsynligvis et lavt niveau af forståelse for de samlede tabstal på grund af en længe etableret kultur med uærlig rapportering i militæret,« skriver det britiske forsvarsministerium.

Russland har en mye større pool å rekruttere fra enn Ukraina som sliter. Det sies at Ukraina ikke vil kunne dra nytte av nye våpen for det mangler soldater til å bruke dem. Hvis dette stemmer er det absolutt en dårlig nyhet.

Kremlin announced that President Vladimir Putin had ordered the addition of 170,000 extra troops to the Russian Armed Forces, in a move that would take the total strength of the army to over 1.3 million.

Ukraina er presset fra flere kanter: Israel/Gaza stjeler oppmerksomhet og ressurser. I Representantenes hus har Republikanerne snudd og vil ikke gi Biden 61 milliarder dollar, slik han har bedt om. Biden er vant til at utpressing lønner seg, men det er ikke sikkert han lykkes denne gang.

USA har allerede gitt Ukraina 113 milliarder dollar.

Biden-regimet har allerede oppfordret Ukraina til å sette seg ved forhandlingsbordet.

Hvis Ukraina blir tvunget til å avstå de tre regionen i øst vil det være et nederlag ikke bare for Ukraina, men også Nato.

 

https://www.breitbart.com/europe/2023/12/04/nato-chief-warns-of-bad-news-for-ukraine-after-failed-counteroffensive/

 

 

 

Forhåndsbestill «Hvordan myndighetene bløffet oss» av Robert Malone her!»

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.