Oslo Rådhus. Foto: Frederik Ringnes / NTB

Det tok ikke lang tid før det ble trøbbel for H/V-byrådet i Oslo, med støtte av FrP. Nå vil lederen for Frps bystyregruppe at det sies nei til budsjettforslaget.

Det nye Oslo-byrådet bestående av Høyre og Venstre har lagt frem sitt budsjettforslag, og de skal nå etter planen få støtte av FrP til å få dette igjennom i Bystyret.

Men det ser ikke akkurat ut til å gå på skinner, for dette forsalget faller ikke i smak hos FrP, melder NTB:

– Avstanden er stor, sier lederen for Frps bystyregruppe i Oslo, Magnus Birkelund. Han anbefaler gruppen å si nei til budsjettforslaget fra byrådet.

Den 16. november la det borgerlige byrådet i Oslo budsjettforslaget for 2024. Byrådet trenger imidlertid støtte fra FrP og KrF for å få flertall i bystyret, skriver Aftenposten.

– Sånn det ligger an, er det mye som gjenstår og avstanden er stor. Det gjelder både penger og politikk, presiserer Birkelund til Aftenposten.

FrP-lederen sier at hans parti forventer klare gjennomslag for sine viktigste prioriteringer – eldreomsorg, vei og idrett.

Samtidig er det kjent at man i FrP er generelt lite begeistret over at spesielt Venstre ser ut til å videreføre det aller meste av den poltikken MDG sto for i forrige periode,  med milliardsatsing på sykkelveier, fjerning av P-plasser osv.

Svært mange av de som stemte for et nytt byråd, gjorde det nettopp i håp om å få fjernet denne bortimot fanatiske, såkalte «grønne»  politikken i hovedstaden. Men så sitter man igjen med omtrent det samme.

Skuffelsen over dette er vil være stor, mildt sagt, både hos Høyre og FrPs velgere i Oslo, om det blir resultatet fremover. En større politisk nedtur er det lenge siden man har sett.

Venstres velgere har stor grad identisk syn som MDGs velgere i slike saker, så for dem er det trolig ok å fortsette de systematiske fiendtlighetene mot bilistene, i en naiv «visjon» om at det skal redde verden.

FrPs bystyregruppe skal møtes klokken 17.00 mandag.

– Det som ligger på bordet nå, kan ikke jeg anbefale Frps gruppe å takke ja til, sier Birkelund til avisen.

KrF har foreløpig ikke kommet med noen tilsvarende utspill. Det forventes uansett en forhandlingsrunde eller to mellom byrådspartiene og de to støttepartiene før budsjettet kan være i boks.

Mange borgerlige velgere følger nå dette fra sidelinjen.

Les også: 

Dramatiske forslag for å redusere biltrafikken i Oslo

 

Bestill fra Document forlag i dag: 

Kjøp «Dumhetens anatomi» av Olavus Norvegicus her!

Bli abonnent og få tilgang til alle våre saker straks de legges ut:

Husk å støtte Document:

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.