Foto: Lise Åserud / NTB

Kommende uke starter Ayna Mousavi (21) som legevikar på Ullevål sykehus, og blir da landets yngste lege.

Mousavi ble i 2019 den yngste medisinstudenten på Universitetet i Oslo. Nå er tiden kommet for å praktisere med studentlisens, og denne praksisen skal utføres ved Ullevål sykehus i Oslo, beretter NTB.

21-åringen har med sin studentlisens rett til å jobbe som legevikar. På tirsdag begynner hun å jobbe på Ullevål sykehus ved gastrokirurgisk avdeling, skriver VG.

Hun har selv visse tanker om sin unge alder i et så ansvarsfylt yrke:

− Jeg føler meg absolutt ikke voksen, forteller hun til avisen.

Hun har ennå ikke lov til å kalle seg lege formelt sett, selv om hun har fått legelisens og skal jobbe på Ullevål. Hun må først gjøre ferdig hele studiet, og få sin offisielle autorisasjon.

Men innen den tid skal det utføres praksis, for å lære om hva en slik jobb innebærer. På sykehuset vil hun blant annet få muligheten til å være med på operasjoner.

– Jeg gleder meg mest til å få brukt det jeg har lært i skolebøkene i praksis, og treffe ordentlige pasienter med ordentlig sykdommer og utgjøre en forskjell, sier hun.

Ayna Mousavi er et eksempel på at en del ungdommer med innvandrerbakgrunn jobber hardt med skolegang og studier,  for å realisere sine drømmer.

Typisk gjelder dette jenter fra innvandrermiljøer, og mange havner i helserelaterte yrker, som blant annet medisin, farmasi og bioteknologi.

Ayna Mousavi er for øvrig aktivt engasjert i Unge Høyre.

 

Gode bøker fra Document! Bestill i dag:

Støtt Document ved å kjøpe bøker fra Document Forlag!

Bli abonnent og få tilgang til alle våre saker straks de legges ut:

Husk å støtte Document:

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.