NRK-bygget på Marienlyst. Foto: Vidar Ruud / NTB

P1-sjef Bjørn Tore Grøtte forsvarer fjerningen av andakten fra NRK P1. Men han understreker at folk fortsatt kan høre andakt på NRK P1+, på nett og i app.

NRK har fått mange henvendelser om at andakten er fjernet fra NRK P1.

Men fra kanalens side forsvares denne endringen, melder NTB.

– Mange er redde for at andakten er lagt ned, og at den er borte. Det er den ikke. Den er nå på P1+. Men vi har sluttet å sende den på NRK P1, sa P1-sjefen da han redegjorde om saken i Krinkastingsrådet tirsdag.

Det forklares som en form for omdisponering:

– Bakgrunnen er at vi vil gjøre P1 og P1+ forskjellig, for å gi et bredest mulig tilbud, sier han.

Han sier at det viktigste for NRK nå, er å informere folk om at andakten fortsatt er å finne på P1+, på nett og i radioappen.

– Denne endringen skjer også fordi samfunnet vårt endrer seg. Når vi ønsker at NRK P1 skal være den store breie, allmennkanalen, så er det viktig for oss at vi også klarer å endre på den samtidig. Den skal være en samlende fellesarena for alle voksne i Norge, sier han.

Han opplyser at andakten går på samme tidspunkt i P1+ som den pleide å kunne høres på P1. Andakten har gått på radio i 92 år.

– Det er veldig symboltungt for mange, sier Grøtte.

Han avviser at endringen direkte skyldes noe nytt syn på forkynning i NRK.

– Den diskusjonen har ikke vært oppe denne gangen, sier han.

Samtidig er det ikke til å komme fra at mange lyttere opplever at NRK stadig nedprioriterer kristent stoff. Det som nå skjer med andakten, er en deplassering til en mindre sentral sendeflate. Andakten skyves ut i bakgrunnen.

Dette ses gjerne i sammenheng med den iver NRK viser når det er snakk om å formidle stoff knyttet til islam, som ID-feiring og annet.

Gode bøker fra Document! Bestill i dag:

Støtt Document ved å kjøpe bøker fra Document Forlag!

Bli abonnent og få tilgang til alle våre saker straks de legges ut:

Husk å støtte Document:

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.