KrFs partileder reagerer på at statskanalen fjerner Morgenandakten fra NRK P1.

– Kristen tro og den kristne kulturarven har en helt spesiell plass i Norge, og andakten er viktig for mange. Jeg reagerer på at NRK velger å flytte andakten fra P1, forteller Bollestad til Vårt Land.

Hun mener at NRKs avgjørelse om å flytte Morgenandakten viser deres manglende forståelse overfor hvor viktig kristen tro er i manges liv.

Morgenandakten har vært å høre på NRKs hovedkanal i 92 år. Der har den hatt de fleste av sine 369.000 lyttere. I tillegg har andakten de siste årene vært å finne på nisjekanalen P1+. Fra torsdag 6. november kan den kun høres på P1+ og på NRK Radio på nett.

– La oss kjenne egen kulturarv og la oss bli kjent med forskjellige livssyn. Samfunnet skal være livssynsåpent, ikke livssynsnøytralt, sier Bollestad.

Christian Lomsdalen i Human-Etisk Forbund, er uenig, og er svært glad for at andakten forsvinner fra P1, men han vil helst at NRK går enda lenger.

– At Morgenandakten flyttes fra P1 løser derfor ikke de prinsipielle problemstillingene helt, sier Lomsdalen, som mener at om det først skal være forkynnelse på NRK, så bør alle tros- og livssynssamfunn behandles likt.

 

 

Kjøp bøker fra Document!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.