Åslaug Sem-Jacobsen selfie fra Facebook

1. november 2018 spurte stortingspolitiker Åslaug Sem-Jacobsen (Sp) om kulturminister Trine Skei Grande ville møte NRK for innspill til et mulig prosjekt: Å rydde NRKs sendeflater for å dekke den muslimske høytiden id.

Sem-Jacobsen spurte på vegne av en venninne ansatt i NRK.

Prosjektet var altså så viktig for Åslaug Sem-Jacobsen at hun bad kulturminister Trine Skei Grande om hjelp til å få islam-prosjektet på lufta – noe Skei Grande takket nei til.

Det var Kampanje som skrev om denne saken før jul i 2018, og de påpekte et uheldig samrør:

Som kulturminister har Trine Skei Grande nemlig ikke lov å blande seg inn i NRKs redaksjonelle valg. – Jeg mener det er viktig at politikerne ikke bryr seg om utvikling av programkonsepter hos NRK, og at jeg som kulturminister ikke tar del i det, forteller hun til Kampanje.

Halvannet år senere har NRK nettopp ryddet sendeflater for islam og id-feiring, og det såpass til gangs at det utløste klagestorm til Kringkastingsrådet.

Det er kanskje på tide at landets kulturminister kaster et blikk på hvilken kultur NRK bruker massive ressurser på å fremheve og feire; om det er norsk kultur eller noe helt annet? Men det er jo sant: Norges kulturminister stammer fra Pakistan og er selv muslim, så det er kanskje for mye å forvente at Abid Raja skal bekymre seg for hvordan det skal gå med landets kulturarv, og den åpenlyse diskrimineringen av alt kristent i NRK.

Åslaug Sem-Jacobsen hadde vist til at kulturminister Skei Grande, NRK og henne selv sannsynligvis hadde noen felles verdier med islam, men det argumentet hjalp heller ikke. I tekstmeldingen utbroderer Åslaug Sem-Jacobsen at flere internt i NRK skal ha hatt lyst til å gjøre mer for integreringen og for å opplyse befolkningen når det kommer til hva muslimer står for:

«Derfor skal underholdningsavdelingen ha lyst til å rydde sendeflatene på NRK1 for å dekke den muslimske høytiden id. «Fordi slik jeg kjenner til deg så kunne det kanskje passet ifht ideologi og også i forhold til melding du jobber med om tro og livssyn. Greia er at Vivi og andre i underholdningsavdelingen mener de må gjøre mer for integrering og det å opplyse befolkningen når det kommer til muslimer; og har lyst til å rydde sendeflater på NRK1 for å feire ID. Jeg syns forslaget er topp, mange fellestrekk med hvordan vi feirer jul og mye å lære her. Og et flott signal. Som jo kommer til å bli mottatt dårlig i enkelte kretser.»

Venninnen i NRK, som Sem-Jacobsen viste til, var Vivi Stenberg, prosjektleder på tv-programmet «Lindmo», og hun skrev i e-post til Kampanje i 2018 at «det er altfor tidlig å si noe om det blir aktuelt å rydde sendeflater på NRK 1 for å feire id neste år.

– Sem-Jacobsen skriver i SMS-en til Grande at prosjektet kan bli «dårlig mottatt i enkelte kretser», og at NRK-ledelsen «ikke har landet på om de vil (tør?)».

Opplever du at det er motstand internt i NRK mot å bruke NRKs sendeflater på id-feiringen?

– Nei, det gjør vi ikke, svarer Stenberg.»

NRK tør promotere islam, det har vi sett de siste ukene. Meldingen om tro og livssyn endte nylig med at Stortinget vedtok at islam skal likestilles med kristendommen i Norge. NRK’s hylles av islam på bekostning av kristendom går ikke lenger like glatt. Med id-feiring i alle kanaler, ser det ut som stadig flere har fått med seg hva NRK legger til rette for, og at det altså ikke er landets egen religiøse kulturarv.

Det var flere politiske ledere som ønsket «God id» i NRKs direktesending.

Men hvordan har det seg at en politiker fra Senterpartiet er en pådriver for en avvikling av Norge som en kristen, sekulær nasjon? Burde det ikke vært motsatt? At partiet var blant de som fortsatt slår ring om landets egen kulturarv?

Åslaug Sem-Jacobsen har, ifølge saken i Kampanje, tidligere arbeidet som prosjektleder for NRK-serien «Trekant» og i ungdomsavdelingen hos P3. Siden 2017 har hun sittet på Stortinget som representant for Telemark, hvor hun er en del av Familie- og kulturkomiteen. Hun har tidligere vært varaordfører i Notodden. Hun er dessuten en som trosser eget parti og er for eggdonasjon, selv om partiet hennes er imot endringene i bioteknologiloven.

Så hvorfor i all verden er Sem-Jacobsen i Senterpartiet, når det er så mange liberalistiske, antinasjonale og islamofile partier å velge i? Ledelsen i Sp burde kanskje gi et hint om at Venstre ennå finnes, for ikke å snakke om MDG.

 

Forhåndsbestill Islamismen i Sverige her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.