Det har vært flere alvorlige episoder med knivstikking på Oslo Sentralstasjon i november.

Oslo S er et av de mest trafikkerte stedene i Norge, med 150.000 personer innom hver dag. Uro og kriminalitet stiller spørsmål ved sikkerheten til norske passasjerer i julesesongen.

«Det er bekymringsfullt, når det er alvorlige voldshendelser som skjer i og ved stasjonene våre». Dette kommenterer Knut Øyvind Ruud Johansen, direktør for stasjoner i Bane Nor, til NRK.

«Det er et lite sånn mikro Norge. Det er folk av alle typer, og da vil det nødvendigvis skje en del ting på et sånt sted».

Johansen hevder at det fremdeles er trygt for folk å bevege seg Oslo S. Han påpeker likevel at det kan gå dager uten at de ser synlig politi på stasjonen.

«Vi ønsker oss mer synlig politi i og rundt Oslo S som et forebyggende tiltak». Johansen tror dette vil ha en effekt. At folk ikke vil drive med vold hvis de ser at det er uniformert politi til stede.

Også Uteseksjonen ønsker mer politi på Oslo S. Joakim Dyrdal i Oslo-politiet sier at Oslo Sentralstasjon er et prioritert område for politiet, men at dette også handler om bemanning.

Dyrdal sier politiet jobber aktivt for å forebygge og avverge hendelser, men at dette ikke er noe politiet klarer å løse aleine. «Foreldre har et viktig ansvar i å følge med på hva barna sine gjør. Vi samarbeider også godt med andre aktører som bydel, kommune, vakt- og sikringsbransjen og frivillige organisasjoner».

Oslos byrådsleder «bønnfaller» regjeringen om hjelp til å bekjempe økende kriminalitet

 

Forhåndsbestill «Hvordan myndighetene bløffet oss» av Robert Malone her!»

Document Forlag utgir Mattias Desmet. Kjøp boken her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.