Marthe Valle er en norsk sanger og låtskriver som er født og oppvokst i Harstad, bosatt i Bergen.

Valle var en av deltagerne under torsdagens «Debatten» hvor hun klarte å komme med helt uvirkelige påstander.

Det var Sylvi Listhaugs maling av virkelighetens bilde som fikk den ekstremistiske palestinaaktivisten til å ytre sin sjokkerende kommentar, som man kan lese i Nettavisen.

«Debatten» tok for seg situasjonen i Gaza, og først ut var den tidligere utenriks- og forsvarsminister, Ine Eriksen Søreide.

– Norge må bidra med det vi kan, særlig ved å legge nødvendig press på begge sider for å få dette til å stoppe. Slik situasjonen er nå, er Israel langt over deres naturlige rett til å forsvare seg, og Hamas må også frigi gislene uten vilkår samtidig som de må stoppe angrepene mot Israel, sa hun.

Likestillings­ombudet lar butikk nekte Israels venner adgang

Deretter kom Listhaug på banen.

– Det som er paradoks i diskusjonen nå, selv om jeg forstår all denne lidelsen som gjør at vi alle sammen blir opprørte. Det er det at nå snakker vi om Israel som den store syndebukken, mens Hamas har nærmest sluppet unna kritikken. Det er ingen som snakker om de grufulle handlingene som var utgangspunktet for dette, sa FrP-politikeren.

Det fikk Valle til å utbryte følgende:

– Jeg synes at du ikke bør stå her og lyve. I 2017 har Hamas tydelig sagt at de forholder seg til 1967-grensen. Du må forholde deg til virkeligheten. Hundrevis av mennesker blir drept på Vestbredden. Dette handler ikke om Hamas, Sylvi Listhaug, og det er skremmende å se hvordan du rettferdiggjør drap på sivile.

Denne uhyrlige påstanden ble besvart av Listhaug på en like krass måte.

– Vet du hva som er skremmende å se? Hvordan du unnskylder en terrororganisasjon som har drept over 1400 mennesker og tatt over 200 som gisler, tordnet Listhaug.

Som ventet så hadde hverken Lindis Hurum, generalsekretæren i Leger Uten Grenser, eller lege og nødhjelpsarbeider, Mads Gilbert, noe annet å tilføre debatten enn aktivisme for palestinerne.

 

Kjøp bøker fra Document!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.