FrP-leder Sylvi Listhaug går søndag hardt ut og kritiserer statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) sin samtale med Irans president Ibrahim Raisi på lørdag.

– Ikke nok med at Norge pleier kontakt med terroristorganisasjonen Hamas som kaldblodig har drept over 1400 uskyldige mennesker og tatt over 200 gisler, bare fordi de er jøder. Nå bidrar statsministeren til å legitimere de ekstreme kreftene som styrer Iran, sier Listhaug i en e-post til TV 2 søndag.

Listhaug er tydelig på at hun synes regjeringen opptrer på en naiv måte og at dialogen med Iran skaper uheldige signaler.

– Skjønner han virkelig ikke at denne kontakten blir brukt for alt det er verdt av propagandaapparatet i Iran, som er nære støttespillere av terrororganisasjonene Hizbollah og Hamas, sier hun.

Statssekretær Andreas Kravik i UD mener på sin side at det er naivt ikke å snakke med terrorister.

– Det som er naivt er å ha som utgangspunkt at man kun snakker med de man er enige med, sier han, og avslutter med følgende:

– Både statsministeren og utenriksministeren har jevnlige møter med ledere i Midtøsten. Det vil de fortsette med. Det betyr ikke at Norge nødvendigvis er enig med hva samtalepartneren står for.

 

 

Kjøp bøker fra Document!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.