Foto: H-FARM College / Facebook.

Ledelsen ved en inter­nasjonal videre­gående skole i den nord-italienske provinsen Treviso overveier å suspendere en kvinnelig matematikk­lærer med libanesisk opphav som på Instagram hadde utbrutt: «Dra til helvete. Hitler hadde rett om dere jøder».

Det var en elev ved H-Farm College i Roncade, en prestisjefylt skole i et av de mest velstående områdene i Italia, som oppdaget den anti­semittiske Instagram-posten fra matematikk­læreren Hanane Hammoud, som er født i Libanon og utdannet i matematikk ved det amerikanske universitetet i Dubai.

Utbruddet, som var ledsaget av bilder fra Gaza-krigen, ble raskt slettet, men en skjermdump som eleven hadde tatt og vist frem til foreldre og medelever, gjorde uansett skandalen til et faktum, opplyser Corriere della Sera.

Til skoleledelsen har Hammoud fortalt at hun er sterkt knyttet til opphavslandet og at situasjonen i Midtøsten har fått henne til å slite tungt psykisk, ikke minst fordi hun har venner og bekjente i de palestinske områdene, skriver den italienske avisen.

Ledelsen ved H-Farm overveier ikke desto mindre å iverksette disiplinærtiltak mot læreren, som risikerer å bli suspendert fra stillingen.

Den internasjonale skolen i Roncade har alltid fremmet flerkultur og en inkluderende holdning, og er stolt av det store mangfoldet både blant elever og lærere.

«Vi henvender oss til mennesker med et åpent sinn som har evne til å konfrontere fremtidens lokale og globale utfordringer», står det å lese i en av presentasjonene av skolen.

Denne tankegangen er vanskelig å forene med Holocaust-apologi, selv om det skjedde i et øyeblikks sinne, bemerker Corriere della Sera.

 

Kjøp Susanne Wiesingers bok «Kulturkamp i klasserommet»!  Du kan også kjøpe den som e-bok.

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.