Nytt

Corriere della Sera melder i dag at statsadvokat Roberta Licci i Parma i går gav ordre om husarrest av fire politikonstabler fra samme by siktet for vold og ydmykelser av den 22 år gamle ghaneseren Emmanuel Bonsu.

De fire forvekslet ham for en tid tilbake med en narkotikaselger, og dro ham derfor med seg til politikammeret i den nord-italienske byen, hvor han i følge siktelsen ble utsatt for slag mot hodet under skjerpende omstendigheter, injurier, nedverdigelser, maktmisbruk og ideologisk motiverte usannheter.

Emmanuel er elev ved en teknisk fagskole, er ustraffet og gjør på sin fritid frivillig arbeid for en organisasjon som tar seg av stoffmisbrukere. Han satt i en park og ventet på starten av en forelesning da politiet gikk til aksjon, hvilket bekreftes av flere vitner. Her ble han lagt i bakken før han fikk stukket en pistol mot tinningen. Siden ble han tildelt flere slag mot hodet, og han fikk på denne måten skader som krevde kirurgisk inngrep for å helbredes.

Under et voldelig forhør fikk han i følge statsadvokaten gjentatte ganger høre kraftsalver av typen «tilstå, din jævla ape» og «du er bare en neger». Provinspolitiet har suspendert de fire tjenestemennene i påvente av rettssaken.

C.S.

Les også