Aktor ber om ett års ubetinget fengsling av en mann som er tiltalt for rasistisk motivert, grov vold i Bergen.

Ifølge aktor Sigrid Sulland la fornærmedes bistandsadvokat også ned påstand om oppreisningserstatning på mellom 50.000 og 100.000 kroner, skriver Bergens Tidende.

Det var på MM Cafe & Bar at mannen i november skal ha slått fornærmede i ansiktet med knyttet neve. Slaget var så hardt at den 26 år gamle mannen mistet bevisstheten, fikk hjernerystelse, mistet to tenner og fikk skader på ytterligere fire tenner. Både politiet og statsadvokaten i Hordaland mener slaget var rasistisk motivert.

Ifølge vitner skal mannen etter slaget ha gått til et annet utested der han fortalte at han hadde slåss. Han skal ha sagt at han hadde «most en svarting», at vedkommende var blitt «helt kebab i trynet» og at tiltalte likte det som hadde skjedd.

Under rettssakens første dag nektet tiltalte straffskyld. Han hevder slaget ikke var uprovosert, og at fornærmede utøvde vold mot ham først.

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.