Rødts bystyregruppeleder Siavash Mobasheri går lengst, ogvil lyse opp Oslo rådhus i fargene til det palestinske flagget.

Han får støtte fra flere andre om en slags markering for Palestina, skriver Avisa Oslo.

– Det er veldig mange i byen vår som ikke har det så bra nå, så vi må ta en skikkelig diskusjon om hvordan vi skal vise vår solidaritet, sier ordfører Anne Lindboe (H).

Mobasheri baserer sitt forslag på det samme som da Oslo rådhus ble lyst opp i gul- og blåfarger, som en del av Oslos støtte til Ukraina.

– 24. februar og 29. november er to datoer der vi som fredsby har mulighet til å vise gjennom handling, at vi står side om side med det palestinske og ukrainske folk og deres rettferdige kamp for selvstendighet, uavhengighet og frihet, mener han.

Aps Abdullah Alsabeehg og Marthe Scharning Lund har kommet med et alternativt forslag:

«Forretningsutvalget støtter at Oslo rådhus heiser opp Palestina-flagget 29. november 2023, slik det ble gjort i fjor».

Jihadistene blant oss: Lege leder jihad-gruppe og feiret Hamas-terroren

Alsabeehg understreket at det er viktig å støtte Oslo-folk som er berørt av konflikten. Samtidig sa han at den vanlige måten å vise solidaritet på er å flagge, og at det er viktig å få ordentlige rutiner på når Rådhuset skal lyssettes.

Mobasheri hadde ingen store innvendinger.

– Det viktigste for oss er å vise solidaritet på en god og verdig måte, sa Rødt-gruppelederen.

Ordfører Lindboe ønsket på sin side at både partier og Oslo kommunes administrasjon bør ta en ekstra runde før de bestemmer hvordan solidaritet skal vises. Derfor foreslo hun at saken skulle utsettes.

– Det støtter vi også. Det er mange hensyn å ta i denne saken. Samtidig er jeg også opptatt av at når vi valgte å markere for et år siden, blir det også et standpunkt om vi ikke velger å gjøre det nå, sa Ap-gruppeleder Marthe Scharning Lund.

Deretter stemte et flertall i forretningsutvalget for utsettelsesforslaget.
Kjøp «Dumhetens anatomi» av Olavus Norvegicus!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.