NTB

KrF-leder Olaug Bollestad er bekymret for økende antisemittisme i Norge og verden. Partiet hennes krever nå en ny handlingsplan mot antisemittisme.

Blant elementene KrF foreslår i planen, er å styrke antisemittisme som et tema i læreplanene, og øke kunnskapen om antisemittisme hos lærere, politi og andre i «førstelinjen».

Partiet vil i tillegg til å styrke ordningene med skoleklasser som besøker synagoger, og unge jødiske nordmenn som besøker videregående skoler.

– KrF har tidligere fått gjennomslag for en handlingsplan mot antisemittisme. Denne har regjeringen skrinlagt. Det er veldig skuffende. Vi krever at regjeringen tar denne situasjonen på alvor og kommer med en ny plan, sier Bollestad.

Hun mener at jødehat er en så inngrodd og særegen trussel mot demokratiet at det krever den samordningen og forpliktelsen av myndighetene som bare en ny handlingsplan kan gi.

(©NTB)

Les også

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.