Elbusser som ikke kommer frem på glatte veier, køer så lange at folk kan fryse i hjel i bilene sine, alt mens snø og kulde setter inn allerede i oktober.

Hvor ble det av krigstypene i hovedstrømsmediene om at kloden koker? Hvor er Eivind Trædal nå?

Selv i Alicante i Spania er temperaturen nede i kun 10 grader om natten. I Trøndelag er det minus 10.

Dette er hva Dagbladet, selvsagt helt uten skam etter hele sommeren å ha skrvet side opp og side ned om hvordan jorden nå er et kokende helvete, presterer å ha som overskrift i en artikkel i dag:

Skjermdump fra Dagbladet

Det hele hadde hatt et komisk skjær, hvor vi kunne ha ledd av klovner som Trædal og Thunberg, om det ikke var for at tøvet deres er tatt helt opp til øverste politiske nivå.

Det betyr nemlig at politikerne «løser problemet» på den eneste måten de kan – ved å komme med nye avgifter og skatter for vanlige folk.

Så utrolig det enn høres, mener faktisk verdens ledende land at vi skal betale oss ut av «klimakrisen».

Det er selvsagt ikke snakk om å betale direkte til solen, men til dem selv, i form av «det grønne skiftet», hvor politikere har vist at de er flinke til å kjøpe aksjer i de rette firmaene som skal stå for dette.

Så mens Støres «vanlige folk» må stå i matkø hos Frelsesarmeen etter å ha betalt strømregningen sin, så insisterer tåkefyrsten på at vi må pøse ut titalls milliarder på å opprette havvindparker som selvsagt skal betales av de samme «vanlige».

Statsministeren tenker kanskje at det blåser like mye ute i havet som det gjør på toppene i hans egen regjering?

Det flotte for Støre, hans regjering, parti og resten av stortingspolitikerne er imidlertid at de ikke tilhører «vanlige folk», og dermed nå kan komme på jobb iført topplue og polvotter mens de med røde og kalde kinn kan si:

– Nei, nå er det kaldt ute, du!

Hvor mange kjeltringer finnes det egentlig på Stortinget?

Uten skam setter de seg ned i stortingskantinen for inntak av sine daglige snitter, mens Stortingets panelovner sørger for at de folkevalgte ikke skal bli kalde på føttene sine.

Ja, på vanlige folks regning, selvsagt.

Der kan de sitte og pønske ut mer fanteri som de skal påføre oss «vanlige».

Ord som hyklere, dobbeltmoralister og bløffmakere får en helt annen betydning når man snakker om våre herrer på Løvebakken.

De verste av dem klarer selvsagt å få det til at snø og kulde i oktober er et resultat av global oppvarming.

I en stortingspolitikers verden er vanlige folk så dumme at politikerne føler at de kan si hva som helst – og ikke bare komme unna med det, men sågar bli gjenvalgt gang etter gang.

I media står det ikke så veldig mye bedre til.

Med millionlønn sitter de og skriver om hetebølger som tørker ut landområder og ødelegger avlinger av frukt og grønt.

De skriver om norske turister som må være forsiktige med å oppholde seg utendørs i Syden på grunn av den stekende heten, og om viktigheten av at vi alle må forstå den alvorlige klimakrisen verden er inne i, og være forberedt på å betale.

For så, noen uker senere, å skrive om at folk i kø på E18 kan fryse i hjel hvis de ikke får varme tepper og mat.

Alt dette går helt greit så lenge man ikke eier skam, er helt uten skrupler og har en lemfeldig omgang med sannheten.

Så mens sykkelstiene i Oslo er fulle av is og snø og folk må iføre seg varmedress, ruller klimatoget videre.

Det er kaldt fordi kloden koker.

Tally-ho!

Kjøp «Dumhetens anatomi» av Olavus Norvegicus!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.