Distriktssjef for Kiwis sentrumsbutikker, Heidi Ibenholt, forteller om de ansatte på Kiwi i Storgata, som flere ganger daglig opplever uønskede hendelser, og ofte blir utsatt for vold av kunder.

To ansatte er hittil blitt så skadet at de har måttet sykemelde seg, skriver Avisa Oslo.

For to år siden fortalte Ibenholt om hvordan urolighetene utenfor trengte seg gjennom butikkdøren.

– Nå er det blitt enda verre. Det er mye mer belastet på utsiden, forteller distriktssjefen, og legger til:

– Vi har veldig mye tyverier og mye hærverk. Hovedruta er blitt knust to ganger på ett år. Vi har mye voldshendelser både i og utenfor butikken.

Ibenholt forteller at de ofte må anmelde folk, og at de stort sett alltid har vektere på stedet, men at det har vært tilfeller der ansatte har måttet gripe inn.

– Kiwi opplever tyverier i alle butikker, men at tyver tyr til vold, er unikt for butikken i Storgata, sier hun.

Ibenholt opplever at mange butikker flytter vekk fra Storgata kort tid etter at de har kommet, og peker eksempelvis på lokalet rett på andre siden av gaten som nå står tomt.

– Det er veldig synd for området, og det er veldig uheldig dersom flere trekker seg ut, sier Ibenholt.

Sikkerhetssjef i Kiwi, Andreas Wormdahl, forteller at de har tatt opp utfordringene relatert til rusmisbruk i Storgata med politiet i flere omganger.

«Det er en god del ordensproblemer relatert til dette miljøet, og det berører næringslivet og folk som ferdes i området på et negativt vis. Det foregår blant annet omfattende åpent salg på gata, men dette slås det ikke ned på i særlig grad – om noen. Salg av narkotika fører ofte til uoverensstemmelser mellom kjøper og selger, og dette berører selvfølgelig hele bybildet negativt», skriver han i en e-post.

 

 

Kjøp bøker fra Document!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.