Brilletyven i Rødt, Bjørnar Moxnes, mener regjeringen må utvise den israelske ambassadøren i Norge.

– Det får så langt ingen konsekvenser, diplomatisk eller politisk for Israel at de har drept over 8000 palestinere og trolig vil drepe enda mange flere. Hensikten er å legge press på landet, og at det skal få konsekvenser når de bryter folkeretten og begår utallige drap på sivile, sier Moxnes til NRK.

Dialog, som regjeringen har vært så opptatt av i forhold til Taliban og Hamas, er ikke aktuelt for Moxnes når det gjelder Israel.

– Veldig lite tyder på at det hjelper å drikke te og ha en høflig passiar med Israels ambassadør, for å forandre på politikken til Netanyahu og hans regjering, sier han.

Israels viseambassadør Yana Kotlyar-Gal sier at Rødts anmodning er til regjeringen. Derfor må regjeringen svare.

– Men alle Israels handlinger er lovlige med utgangspunkt i krigens regler, sier Kotlyar-Gal.

Men dialog er fortsatt linjen som den norske regjeringen er på, også overfor Israel.

– Det er ikke aktuelt å utvise den israelske ambassadøren til Norge. Diplomati er viktigere enn noensinne i den situasjonen vi står i nå, sier statssekretær Andreas Kravik (Ap).

– Hvis Rødt virkelig bryr seg om palestinske sivile, så burde de be om at Gaza blir frigitt fra Hamas, sier Israels viseambassadør i Norge.

Også Frp-leder Sylvi Listhaug mener at Rødt nok en gang er på feil side av historien.

– De har alltid vært ensidig i dette spørsmålet. Det som er paradokset, er at vi ikke hører at de vil utvise ambassadørene til diktaturer og udemokratiske land. Men de skal altså utvise ambassadøren til det eneste demokratiet i Midtøsten, tordner hun.

 

 

Kjøp bøker fra Document!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.