Sølvgelatinkopi, fotograf og samling ikke oppgitt.

Som en følge av Molotov-Ribbentrop-pakten ble de østre delene av Polen innlemmet i Sovjetunionen i september 1939. Men den 22. juni 1941 startet Operation Barbarossa, og hadde innledningsvis store fremganger. Lwów ble inntatt allerede den 30. juni.

Det ble oppdaget at NKVD hadde myrdet fanger de ikke rakk å evakuere, og man skyldte på jøde-bolsjevikene. Til å begynne med var det «ukrainske nasjonalister» (Bandera-tilhengere) som sto for grusomhetene mot jøder fram til den 2. juli. Senere deltok også tyske Einsatzgruppen fra 25. til 29. juli. Det er antatt at pogromene fikk flere tusen dødsofre.

VI finner noen øyenvitneskildringer hos Yad Vashem.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.