Solvgelatinkopi i Gedenkstaette Haus der Wannsee-Konferenz.

Innsamling og masseslakt av jøder i det østlige Europa startet for alvor etter angrepet på Sovjetunionen den 22. juni 1941. Men det forelå ingen samlet plan for myrderiene. I juli 1941 forlangte Reichsmarschall Hermann Göring (1893–1946) at SS-Obergruppenführer und General der Polizei Reinhard Heydrich (1904–1942) skulle utarbeide et Gesamtentwurf über die organisatorischen, sachlichen und materiellen Vorausmaßnahmen zur Durchführung der angestrebten Endlösung der Judenfrage – Samlet utkast over de organisatoriske, saklige og materielle forhåndstiltak for gjennomføring av den tilstrebede endelige løsning på jødeproblemet.

Den 20. januar 1942 samlet Heydrich i alt 14 andre nazi-koryféer (derav 6 fra SS), den mest beryktede ved siden av Heydrich var Adolf Eichmann (1906–1962). Fullstendig deltagerliste ligger her. Konferansen foregikk i en villa ved Wannsee i utkanten av Berlin. Villaen, som den gang var disponert av SS, er i dag museum.

Den offisielle amerikanske oversettelsen av protokollen, benyttet som bevismateriale ved  Nürnberg-prosessene, kan leses her

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.