Israel forbereder seg til en langvarig krig med Hamas, sier Benjamin Netanyahu til britenes statsminister Rishi Sunak. Netanyahu ba om langvarig støtte fra britene.

Sunak møtte Israels statsminister i tillegg til Israels president Isaac Herzog under sitt besøk i Tel Aviv og Jerusalem. Han lovte at britene ville vise solidaritet med Israel, skriver The Times.

– We will stand with you in solidarity.

Han sa videre at Israel må vinne, og gjøre alt de kan for å hente ut de over 200 gislene som befinner seg i Gaza, og som består av små barn, kvinner og gamle mennesker.

Netanyahu mener et av målene med krigen far Hamas’ side er å stanse det pågående fredsarbeidet i Midtøsten. Han sa at Israel nå opplever en av sine «mørkeste stunder», en tydelig referanse til en berømt tale av Winston Churchill. Men den alvorlige situasjonen utgjør ikke kun en trussel for Israel, sa Netanyahu .Situasjonen krever langvarig samarbeid og verden må stå sammen. Det israelske folket står sammen.

– We have to work together in every way possible. We are doing that. We discussed practical co-operation on many fronts. Eighty years ago the civilised world stood with you in your darkest hour. This is our darkest hour. It’s the world’s darkest hour. We need to stand together. We must win together. That means this is a long war. We’ll need your continuous support. The people here are united, they are prepared to take the necessary action.

Sunak sa han var trist over å komme på besøk under slike «fryktelige omstendigheter». Han ga full støtte til Israels rett til å forsvare seg, til å angripe Hamas og gjøre alt de kan for å hente tilbake gislene. I forbindelse med eksplosjonen ves sykehuset i Gaza, som ifølge palestinske myndigheter skal ha tatt livet av opp mot 500, sa Sunak at  også den palestinske sivilbefolkningen er ofre for Hamas.

Som svar til Netanyahu sa Sunak:

– Du sier Israel opplever sin mørkeste stund. Jeg er stolt over å stå her sammen med deg som din venn. Vi vil stå sammen med deg i solidaritet, vi vil stå med folket ditt og vi vil også at dere skal vinne.

Den britiske statsministeren møtte også familier til noen av gislene, og sa at å oppleve at et barn blir tatt fra seg på denne måten er alle foreldres verste mareritt. Han lovte at Storbritannia i samarbeid med sine partnere ville gjøre alt de kunne for at gislene skulle slippes fri.

Les også:

Victor Davis Hanson: Israel er i en eksistensiell krig

Kjøp billetter her!

Kjøp Susanne Wiesingers bok «Kulturkamp i klasserommet»!  Du kan også kjøpe den som e-bok.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.