En profesjonell fotballspiller på tyske Bayern München og også på Marokkos landslag, har delt linker til en nettside som oppfordrer til utslettelse av Israel.

«Nederlandsk» marokkaner

Noussair Mazraoui, en 25 år gammel «nederlandsk» marokkaner som har sverget sin troskap til det marokkanske landslag, har vakt avsky for et innlegg på Instagram hvor det i en voiceover sies: 

– Allah, hjelp våre undertrykte brødre i Palestina til å oppnå seier. Måtte Allah gi nåde til de døde, måtte Allah helbrede de sårede.

– Ødelegg Israel

I tillegg la marokkaneren ut et koranvers og link til en hjemmeside som tar til orde for å ødelegge staten Israel: 

– Og tro ikke at Allah ikke bryr seg om hva de som begår urettferdighet gjør. Det holder dem kun tilbake til den dagen da øynene deres vil være stivnet av redsel.

– Oss mot verden

Meldingene inkluderer en montasje med teksten: 

– De marokkanske landslagsspillerne Aboukhlal, Ziyech, Mazraoui og Sabiri har alle vist sin støtte til Palestina på Instagram. Du kan bare se dem hvis du går inn på profilene deres. De prøver å bringe oss til taushet. Det er bokstavelig talt oss mot VERDEN!

– Spark ham ut

Som reaksjon på kommentarene anbefalte parlamentarikere fra det borgerlige opposisjonspartiet Christlich Demokratische Union Deutschlands (CDU) at Mazraoui ble sparket og utvist fra Tyskland.

– Kjære FC Bayern som ble kalt «Juden-Club» av nazistene, dere må ikke la dette stå. Kast ham ut med det samme. I tillegg bør alle legale muligheter brukes til å utvise ham fra Tyskland, twitret Forbundsdagens Johannes Steiniger. 

– Jeg håper FC Bayern drar konsekvenser! Enhver som har sympati med Hamas’ forferdelige terrorangrep på Israel, har intet i Tyskland å gjøre, tilføyde partikollega og også medlem av Forbundsdagen, Christoph Ploß og la til #WeStandWithIsrael. 

Vil arbeide for fred og rettferdighet

Mazraoui kom efter den omfattende kritikken med en uttalelse der han hevder at han aldri hadde til hensikt å fornærme noen.

– Først og fremst vil jeg si at det er skuffende at jeg må forklare hva jeg står for. Det er en situasjon der ute der tusenvis av uskyldige mennesker blir drept. Min holdning er at jeg vil arbeide for fred og rettferdighet i denne verden. Det betyr at jeg alltid vil være imot alle former for terrorisme, hat og vold, skrev marokkaneren.

Ville ikke fornærme eller såre

– Jeg forstår derfor ikke hvorfor folk mener det motsatte om meg og hvorfor jeg blir assosiert med hatefulle grupper. Idag handler det ikke om hva jeg eller du mener, uskyldige mennesker blir drept hver dag av denne forferdelige konflikten som er kommet ut av kontroll. Vi må alle være imot det og si ifra. Dette er bare umenneskelig.

Til slutt vil jeg gjerne gjøre det klart at jeg aldri har hatt til hensikt å fornærme eller såre noen, hverken bevisst eller ubevisst.

Står ved Israel

Bayern München reagerte mandag på situasjonen: 

– Bayern München tok umiddelbart kontakt med Noussair Mazraoui efter søndagens oppslag på Instagram. Spilleren er i øyeblikket i Afrika med Marokkos landslag. Når han er tilbake planlegger klubbens ledelse en personlig samtale i München. Vi er bekymret for våre venner i Israel og står ved dem samtidig som vi håper på fredelig sameksistens for alle i Midtøsten.

Israelsk målvakt og marokkansk forsvarsspiller

Mazraouis kommentarer står i kontrast til David Peretz’ innlegg på sosiale medier. Han er en 23 år gammel israelsk keeper som i sommer kom til den tyske mesterklubben fra en av de eldste klubbene i israelsk fotball, Maccabi Tel Aviv. Han har publisert sympati med de israelske sivile som 7. oktober ble drept av terrorister fra Hamas.

 

Kjøp Ruud Koopmans’ bok!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.