Irland kan ha reformert seg selv kraftig de siste årene, og identifiserer seg selv som en av de mest «progressive» nasjonene på jorden. Men sannheten er at landets politikk fortsatt ser ut til å være råtten. Irlands politiske ledelse burde skamme seg.

Dette skriver Zoe Strimpel i en kommentar i The Telegraph.

I forrige uke sjokkerte EU alle ved å gjøre det eneste rette: å kreve suspendering av all bistand til palestinerne for å unngå å finansiere mer terror mot Israel. Men det kom umiddelbart tilbakeslag fra flere land, og de mest høyrøstede protestene så ut til å komme fra Irland. EU ble tvunget til å gå tilbake.

Det er en historisk tilknytning mellom IRA og palestinsk terrorisme. På 1970-tallet sendte PLO enorme våpenforsendelser til IRA, mens IRA-frivillige deltok på treningsleirer i Midtøsten. Nok en gang viser seg i irske gater.

Mary Lou McDonald, leder av Sinn Fein, ba som flere andre europeiske politikere om en våpenhvile omtrent mens drapene av israelske sivile pågikk, og mens rundt 150 gisler fortsatt befinner seg i livsfare på Gaza, kidnappet av Hamas-terrorister. Irske politikere på ytre venstre, som Paul Murphy og Richard Boyd Barrett (iført palestina-skjerf) ga Israel skylden for drapene på sin egen befolkning.

Mens den irske venstresiden er raske til å reagere med raseri på alle anklager om antisemittisme, men insisterer i stedet på at de bare er motstandere av sionismen og den israelske regjeringens politikk, virker dett som oftest å være en distinksjon uten mening. Denne uken har absolutt vært en av de gangene, skriver Ian O’Doherty i The Spectator.

I Nord-Irland skal IRA skal ha deltatt i demonstrasjoner til støtte for palestinerne. Selv ungdomsskoler i Belfast i Nord-Irland opplever at elever markerer sin støtte for terroristene.

Den irske regjeringen har vært avventende i sin støtte til Israel siden Hamas-angrepene, og har etterfulgt mange av de samme argumentene som FN om Gaza. Så for meg kan jeg ikke være med på den generelle feiringen av Irland som en koselig og reformert nasjon. Dets ledere burde heller skamme seg over seg selv, skriver Strimpel.

Rather, its leaders should be ashamed of themselves.

Blant «reformene» den tidligere konservative og religiøse nasjonen har gjennomført, er omfavnelse av LGBTQ-ideolologien, nokså merkelig for en nasjon som kun for få år siden hadde EUs strengeste abortlover.

Les også:

Irsk lærer fengslet etter at han nektet å kalle en gutt for jente

Kjøp «Den islamske fascismen» av Hamed Abdel-Samad fra Document Forlag.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.