Douglas Murray var ikke en stor tilhenger av president Trump. Men den konservative forfatteren og journalisten tror ikke Joe Biden er løsningen på USAs problemer. Foto: Charlotte Graham/REX

Alle bør ønske nyvalgte Joe Biden lykke til i oppgaven han står overfor. Men en oppriktig venn av USA må også kunne innrømme at Biden starter sin presidentperiode i en svak posisjon, skriver Douglas Murray i Daily Mail.

Never mind that the US economy has in the past year been wrecked by the Covid pandemic, that unemployment has soared and that homelessness on a developing world scale is now visible in many American cities. There is also a simple question of competence.

Douglas Murray er mest kjent for sine svært gode og bestselgende bøker som Madness of Crowds og The Strange Death of Europe. Sistnevnte er også tilgjengelig på norsk hos Document forlag.

Murray er samfunnskritiker, forfatter, skribent og en konservativ intellektuell. Han har aldri vært en stor tilhenger av Trump, men ser ikke for seg at Biden vil bli en forbedring. Men mediene i den vestlige verden mangler enhver vilje til å se kritisk på den nye administrasjonen. De venstrevridde mediene overser glatt at Biden fremstår som glemsom, lite gjennomtenkt og stadig mer mentalt svekket. Murray har snakket med mange amerikanske demokrater som innrømmer dette på privaten.

But they were willing to overlook all this, so desperate were they to get Donald Trump out.

That has now been achieved. The world now has to face up to the reality of the Biden presidency. And it isn’t looking good.

Of course the Left-wing broadcasters who dominate American television won’t admit this fact. Openly gleeful at getting rid of Trump, they have gone so far as to broadcast bizarre – and disgraceful – music video celebrations about the ‘victory’.

The networks have been happy to ignore the half of the population who didn’t vote for Biden. And happy to overlook the obvious flaws of the new administration.

Pressen, som har kritisert Trump ustanselig i fire år, stiller ingen kritiske spørsmål til hverken Biden eller Harris, tross de mange varsellampene som blinker. Det virker som et samlet media, også britiske BBC, er forelsket i Harris.

One ‘tough’ TV interview with her spent agonising minutes quizzing her… about her taste in comfortable shoes. We can expect much more of this in the next four years.

Media opptrer omtrent som hoff og tjenere under Solkongen (Ludvig XIV). All kritikk av Kamala eller Joe vil bli avskrevet som pro-Trump, anti-woman eller anti-minority.

Som de fleste har fått med seg, er det ikke akkurat en invitasjon til «samhold» som kommer fra Det hvite hus disse første dagene.

During his first hours in office, Biden signed an executive order calling on all federal agencies to ensure that people who identify as the opposite sex should be free to use whatever changing room or ‘restroom’ they wish to.

And that school sports must sign up to ‘combat discrimination on the basis of gender identity’.

Dette er et tiltak et stort flertall av amerikanere er negative til, og så og si ingen Trump-velgere støtter en slik form for identitetspolitikk.

Murray mener man ser konturene av Romerrikets fall utspille seg, blant annet den bunnløse arrogansen til eliten er lett gjenkjennelig.

There is something of the late Roman empire about this, the arrogance of a ruling elite in terminal decline. The world’s most powerful man gets into office at a time of unprecedented crisis and one of his first priorities is to ensure that men who identify as women should be allowed to use female changing rooms and pulverise any woman he comes across in competitive sports. All in the name of equality, obviously.

It didn’t end well for Rome, and I fear it won’t end well for America.

Denne smiskingen med den radikale venstresiden kan forsterke den allerede store splittelsen i USA. Og til tross for den mye omtalte frykten for at Trump-tilhengere skulle utgjøre en trussel under innsettelsen, var det eneste som skjedde den dagen at «antifascister» raserte Demokratenes hovedkvarter i Portland, og sto bak bråk og hærverk i Seattle.

For Biden er ikke venstreradikal nok for disse kreftene.

Storbritannia og Nord-Irland

Murray hevder at både Nancy Pelosi og Chuck Shumer er anti-britiske. Biden elsker å skryte av sin irske bakgrunn. Mange krefter rundt Biden ser på Brexit som en trussel mot den såkalte Good Friday Agreement med Nord-Irland. Schumer har åpent støttet Sinn Fein, som er den politiske fløyen til IRA.

Sinn Fein was delighted to re-post that speech in the past few days, along with a message from Schumer to the Irish republicans: ‘I wish you the best in your critical efforts to build support for a truly united Ireland.’

The terrorists and former terrorists who run Sinn Fein are thrilled by such talk. After years of pro-terrorist sentiment being anathema in Washington, it appears that it is back at the heart of American politics.

This is bad for America – and bad for Britain, too.

At slike holdninger inntar makten i Washington D.C. kan skape problemer for britene. Dette er folk som åpent argumenterer for at Nord-Irland skal bli en egen stat, og dermed dele opp nasjonen som i mange tiår har vært USAs nærmeste allierte. Hva om ledende britiske politikere argumenterte for at USA burde deles opp? Det ville neppe blitt godt mottatt.

But when it comes to us, they are urging exactly that.

I know that many people are pleased to see the back of Trump. I know the airwaves have been ringing with unalloyed joy.

But the joy isn’t just early. It is also misplaced, and will be regretted before too long.

Kjøp Douglas Murrays bok “Europas underlige død” fra Document Forlag her!


 

 

 

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.