Kina har sine egne folk i maktens innerste sirkler i USA, sa professor Di Dongsheng ved Renmin-universitetet i Beijing under et talkshow på kinesisk tv den 28. november. Opptak av uttalelsene er blitt fjernet fra sosiale medier i Kina, avslører Tucker Carlson hos Fox News.

Det betyr at deler av den amerikanske politiske og økonomiske eliten har arbeidet for Kinas interesser på bekostning av USA, konkluderer den berømte journalisten.

In fact, top leaders in American government and business have been compromised by a foreign power that seeks to undermine our country and our democratic system. It turns out that many of the very people who ranted so hysterically about Russia were doing precisely what they claimed to decry. They were working on behalf of our chief global rival, the government of China.

I likhet med de fleste andre professorer i Kina, er også Dongsheng en lydig tjener for regimet, fremholder Carlson. Men det professoren sa under talkshowet, er så nær en rykende pistol som man kan komme, sier han.

DI DONSHENG (translation): The Trump administration is in a trade war with us, so why can’t we fix the Trump administration? Why, between 1992 and 2016, did China and the U.S., use to be able to settle all kinds of issues? No mater what kind of crises we encountered … things were solved in no time … We fixed everything in two months. What is the reason? I’m going to throw out something maybe a little bit explosive here. It’s just because we have people at the top. At the top of America’s core inner circle of power and influence, we have our old friends.

Oversettelsen fra kinesisk til engelsk er blitt sjekket av to forskjellige sakkyndige, forsikrer Carlson.

Dongsheng, som er visedekan og professor i statsvitenskap og internasjonal økonomi, identifiserer ikke personene på toppen av USAs makthierarki som er i lommene på Kina. Han går likevel langt i å si at Wall Street lenge har stått på Kinas side. Men det tok slutt med Trump.

DI DONGSHENG (translation): For the past 30 years, 40 years, we have been utilizing the core power of the United States … Since the 1970s, Wall Street had a very strong influence on the domestic and foreign affairs of the United States, so we had a channel to rely on. But the problem is that after 2008, the status of Wall Street has declined, and more importantly, after 2016, Wall Street can’t fix Trump. Why? It’s very awkward. Trump had a previous soft default issue with Wall Street, so there was a conflict between them. But I won’t go into details, I may not have enough time. So during the U.S.-China trade war they [Wall Street] tried to help. And I know that, my friends on the U.S. side told me that they tried to help, but they couldn’t do much.

Kina har lenge ført en skjult krig mot USA på alle andre måter enn de militære, hevder den pensjonerte amerikanske generalen Robert Spalding i boken Stealth War: How China Took Over While America’s Elite Slept fra 2019. Det Di Dengshong sier, tyder på at Spalding har rett.

Den fremstående kinesiske professoren gleder seg åpenbart over utsiktene til å få Joe Biden i Det hvite hus:

DI DONSHENG (translation): But now we’re seeing Biden was elected [laughter]. The traditional elite, the political elite, the establishment, they’re very close to Wall Street. So you see that, right? Trump has been saying that Biden’s son has some sort of global foundation. Have you noticed that? Who helped him [Biden’s son] build the foundations? Got it? There are a lot of deals in all these. [laughter, applause]

Det Dongsheng sier, synes også å bekrefte uttalelsene fra Biden-familiens tidligere forretningspartner Tony Bobulinski, som har gått langt i å antyde at Joe Biden har mottatt bestikkelser fra Kina.

Biden har skaffet seg litt flere forklaringsproblemer enn man bør ha i Det hvite hus. Hvordan den gamle, tidvis forvirrende og tilsynelatende svært korrupte mannen skal kunne skjøtte en jobb som president for det amerikanske folket, er ikke lett å se.

Biden er marionett for en politisk og økonomisk elite som kun har forakt til overs for vanlige amerikanere. Denne avgrunnen mellom folk og elite er så dyp at den amerikanske forfatteren og essayisten Lee Harris i en av sine bøker så for seg en borgerkrig.

 

 

Kjøp «Sammenstøt mellom sivilisasjoner?» her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.