Hizbollah-styrker sør i Libanon, ikke langt fra grensen mot Israel. Foto: AP Photo/Tara Todras-Whitehill

Den israelske hæren (IDF) hevder lørdag å ha drept flere personer som forsøkte å ta seg over grensa fra Libanon.

Det knytter seg spenning til utviklingen ved Israels grense i nord, mot Libanon. Det israelerne frykter, er et massivt angrep fra terrororganisasjonen Hizbollah.

Så langt har det kun vært mindre forsøk på inntrengning over grensen, som denne lørdagen.

I en uttalelse fra den israelske hæren heter det at man slo tilbake en «terroristcelle og drepte et antall terrorister».

Terroristene skal ha blitt utsatt for et israelsk droneangrep.

NTB-AFP-DPA melder om saken.

Siden angrepene mot Israel sist helg har det vært gjentatte, dog mindre sammenstøt mellom Hizbollah og israelske styrker ved grensen mellom Libanon og Israel.

Mye tyder på at disse angrepene til nå har vært utført for å teste Israel, og samtidig tvinge israelerne til å holde høy beredskap og store styrker låst i området.

Dette er en godt befestet grense på israelsk side. Men i dag må uansett Israel avsette det meste av sine styrker til operasjonene mot Gaza. Dette kan skape en mulighet for Hizbollah, og er en temmelig farlig trussel mot Israel.

Hizbollah råder over store militære styrker, anslagsvis pluss minus 30-50.00 mann (anslagene varierer sterkt). Disse terroriststyrkene er til dels svært godt utstyrt, da Iran gjennom en årrekke har finansiert denne gruppen.

Ikke minst har Hizbollah store antall raketter av temmelig moderne og avansert type, det snakkes om titusener av raketter.

Det fryktes at et samlet rakettangrep mot israelske byer og andre mål vil være så omfattende at Israels luftforsvarssystemer vil bli overbelastet og ute av stand til å stanse mer enn en liten del.

Ødeleggelsene og tapene av menneskeliv i Israel kan bli store.

For Iran er Hizbollah «en knyttneve mot Israel», som de bare venter på rett øyeblikk til å slippe løs på den nasjonen mullahane har sverget å utslette.

Det er Iran som sitter på nøkkelen til å utløse en virkelig storkrig i området.

Les også: 

Skyting fra Libanon, Hizbollah tar ansvaret

Gode bøker fra Document! Bestill i dag:

Støtt Document ved å kjøpe bøker fra Document Forlag!

Bli abonnent og få tilgang til alle våre saker straks de legges ut:

Husk å støtte Document:

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.