FN ber verdenssamfunnet bidra med 294 millioner dollar i humanitær krisehjelp til Gaza.

Det tilsvarer 3,2 milliarder kroner.

Pengene skal gå til å dekke de mest kritiske behovene til mennesker på Gazastripen etter det organisasjonen beskriver som «den israelske blokaden og bombekampanjen», skriver Scripps News.

Pengene vil gi hjelp til mer enn 1,2 millioner mennesker, ifølge FN.

De understreker at hjelpeorganisasjonene ikke har evne til fullt ut å møte behovene til folket på Gaza nå.

– Det som nå utspiller seg, er allerede en humanitær tragedie uten sidestykke. Uansett hvordan omstendighetene er, gjelder regler i konfliktsituasjoner, og dette er intet unntak. Hjelpen til sivile som ikke har noe sted å flykte, må komme umiddelbart: vann, mat og medisiner, sier FNs nødhjelpsorganisasjons generalkommissær Philippe Lazzarini.

Nå trekker Wolasmal i tvil drap på babyer

«Du må vekke barna dine midt på natten og forlate huset uten å ta med deg noen av eiendelene dine for å komme deg i sikkerhet. Men veldig ofte vet ikke folk hvor de skal gå. De befinner seg ute midt på natten, under en haglbyge av bomber. Hvor kan de finne trygghet?» spør organisasjonen.

Leger Uten Grenser ber også om donasjoner til Gaza, og kaller situasjonen for «en katastrofe uten sidestykke».

Organisasjonen opplyser at personalet på de to sykehusene de driver i Gaza, ikke hadde noe annet valg enn å bruke opp tre ukers beredskapslager på bare tre dager. På et tidspunkt sto minst 50 personer i kø på et sykehus for å bli innlagt på en operasjonsstue.

Ingen av de to organisasjonene nevner Israel og de umenneskelige lidelsene som er der etter Hamas sitt terrorangrep.

 

 

Kjøp bøker fra Document!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.