Ifølge Tony Blinken vil Biden besøke Israel onsdag for å demonstrere USAs støtte, men også for å forsikre seg om at de humanitære behov i Gaza blir tatt hensyn til i størst mulig grad. Biden skal deretter besøke Jordan og Egypt.

Observatører sier det ikke blir noen bakkeinvasjon så lenge Biden er i Israel. Andre kilder sier grunnen til at det drøyer er at israelerne forsøker lokalisere og befri gislene. Antallet har gått opp og nå tror man at Hamas holder hele 250. Det ville være en stor tragedie hvis disse skulle miste livet på toppen av de 1.400 som ble drept og de 4.000 som ble såret lørdag 7. oktober.

Hamas slapp mandag den første gisselvideoen.

Hei, jeg er Mia Shem, 21 år gammel, fra Shoham. Akkurat nå befinner jeg meg i Gaza. Jeg kom tilbake natt til lørdag fra Sderot-området hvor det var en fest. Jeg ble alvorlig såret i hånden min. Fra festen ble jeg brakt til Gaza, der de tok meg til sykehuset. Jeg har vært her i tre timer nå, de er bekymret for meg, gir meg medisiner, og alt går bra. Jeg ber bare om å bli returnert hjem så snart som mulig, til familien min, foreldrene mine og brødrene mine. Vennligst få oss ut herfra så raskt som mulig. Takk.

Vi  vet hvem dette er. Moren har stått frem og etterlyst henne. Nå kom svaret. Hun er i live, men ihos Hamas.

Biden kan ha flere motiv for besøket. Han trenger sårt en boost i meningsmålingene der han ligger under Trump. Amerikanerne har mistet tillit til ham. Det er fremfor alt økonomien som presser amerikanerne. Da hjelper det ikke at Biden skryter av Bidenomics.

Men mest alvorlig er faren for terror i USA. Biden har sluppet inn minst 7 millioner illegale uten noen form for kontroll. Blant dem er 250 som står på FBIs Watch list. Christopher Wray advarte i helgen om faren for terror i USA.

Biden har snakket med lederne i regionen på telefon. Han skal videre til Jordan og Egypt.

Hvis Biden bruker den humanitære situasjonen som et pressmiddel mot Israel kan situasjonen bli vanskelig. Signalene har vært doble.

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.