NTB

FNs hjelpeorganisasjon for palestinske flyktninger i Midtøsten (UNRWA) ber om 481 millioner dollar i bistand til Gaza, Vestbredden og flyktninger i Libanon.

– Etter en måned med beleiring og brutal krig, er de humanitære behovene på Gazastripen enorme. Behovene vokser time for time, sier UNRWA-leder Philippe Lazzarini i en uttalelse.

Summen de ber om, tilsvarer omtrent 5,3 milliarder norske kroner. Pengene skal gå til grunnleggende mathjelp, husly, vann og sanitæranlegg til 1,6 millioner mennesker i Gaza og grunnleggende helsehjelp og beskyttelse til mennesker på den okkuperte Vestbredden.

I tillegg trengs det finansiering for Libanon i påvente av en mulig masseforflytting av palestinske flyktninger, sier UNRWA. Titusener har allerede blitt fordrevet som følge av sammenstøt på grensen mellom Israel og Libanon i kjølvannet av krigsutbruddet 7. oktober.

Les også

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.